Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe komt het dat ik opeens kotsneigingen krijg?

Als ik vettig heb gegeten en ik moet me daarna haasten, of ik rook een sigaretje of bij gehaastheid/stresserig doen krijg ik last van kotsneigingen. Hoe komt dit en hebben meer mensen hier last van?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dar hebben meer mensen last van. Vet eten kan 'slecht vallen', je maag prikkelen. De natuurlijke reactie van je maag is dan om het zo snel mogelijk te willen lozen, door te braken. Als je te snel rookt, kan het zijn dat je teveel nicotine binnenkrijgt (zeker als je teveel trekjes neemt of dieper inhaleert dan je gewend bent), en ook dan kun je o.a. misselijk worden. Stress op zichzelf kan ook 'op je maag slaan', en zo tot misselijkheid leiden. Rustig aan doen, of zorg dat je niet al te vet eet als je je daarna moet haasten. Soms helpt het als je wat lauwe cola drinkt. In nood zou je een Rennie kunnen nemen (maar voorkomen is natuurlijk beter).