Bijna 25 en nog maagd

Ik ben 24, bijna 25, en nog steeds maagd. Mijn omgeving zegt dat ik niet onaantrekkelijk en zeer vriendelijk en lief ben. Ik heb het mijn vrouwelijke vrienden ook gevraagd, maar die zeggen allen dat ze me 'gewoon' niet seksueel aantrekkelijk vinden. Ben ik dan met al mijn vrouwelijke vrienden direct in de vriendenfase geraakt? En hoe kom ik hier weer van af?

Toegevoegd na 23 minuten:
Dank voor de huidige antwoorden, deze helpen echt. Om misverstanden te voorkomen: ik wil niet van mijn vrouwelijke vrienden af en ik wil ook niet met ze naar bed, maar als ik hun voor advies vraag, zeggen ze: je bent superlief en superaardig, alleen niet seksueel aantrekkelijk. Dit heb ik al snel met vrouwen. Mijn vraag op dat vlak is dus meer: hoe zorg ik er voor dat ik niet zo snel in de vriendenfase beland bij vrouwen, maar blijf hangen in de vriendfase.

PS: Die rare tekens met 39 vertaalde internet van een aanhalingsteken

Toegevoegd na 24 minuten:
Dank voor de huidige antwoorden, deze helpen echt. Om misverstanden te voorkomen: ik wil niet van mijn vrouwelijke vrienden af en ik wil ook niet met ze naar bed, maar als ik hun voor advies vraag, zeggen ze: je bent superlief en superaardig, alleen niet seksueel aantrekkelijk. Dit heb ik al snel met vrouwen. Mijn vraag op dat vlak is dus meer: hoe zorg ik er voor dat ik niet zo snel in de vriendenfase beland bij vrouwen, maar blijf hangen in de vriendfase.

PS: Die rare tekens met 39 vertaalde internet van een aanhalingsteken

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hoeft niet van de vriendenfase met je vrouwelijken vrienden af te komen. En sowieso, je moet geen seks gaan hebben gewoon omdat je geen maagd wilt zijn. Maar je kunt wel nieuwe mensen gaan ontmoeten waarmee het wel meteen klikt. Zo kom je de ware vanzelf tegen.

Je zou een bezoek aan zekere dames kunnen brengen, maar ik betwijfel,of je je daardoor beter gaat voelen. Het is toch geen verwerpelijk feit om nog ongerept te zijn?

Het is helemaal niet raar om nog maagd te zijn op de 24e. Er zijn er zoveel. In de maatschappij is tegenwoordig een soort beeld gecreëerd waarin het heel normaal is om jong seksueel actief te zijn, terwijl het naar mijn mening helemaal niet gaat om wat hoort of moet, maar om waar jij je fijn bij voelt en of je de juiste persoon voor de eerste keer gevonden hebt. Je komt de juiste persoon echt nog wel tegen! Volgens mij is het ook erg belangrijk om lekker jezelf te zijn en dat je zelfvertrouwen hebt. Ik denk dat dit maakt wat men 'mooi' of 'aantrekkelijk' noemt.

Geloof me, liever wat langer maagd dan sexuele ervaringen met iemand waar je niet echt om geeft! (zoals echt heel veel wel dus hebben!!!) Kijk gewoon rustig om je heen en sta openvoor het leren kennen van nieuwe vriendinnen, voor je het weet heb je er eentje met wie je graag verder wilt!

Ik heb zelf het zelfde probleem. Ik heb redelijk wat vrouwelijke vrienden nu, maar ze willen allemaal alleen maar vrienden zijn. Waar het nou door komt.. Ik weet het niet. Maar als ik mijn gevoel moet laten spreken zeg ik dat het door mijn uiterlijk komt. Op een dag komt alles wel goed, zelfs de meest lelijke persoon vindt uiteindelijk iemand.

Tja, ik weet niet of ik het wel voor mag stellen want eigenlijk vind ik dat iedereen wel iets moois heeft, dat het om het innerlijk gaat en niet om het uiterlijk... en toch waag ik me voorzichtig aan het volgende voorstel omdat het soms om hele kleine dingen gaat aan je uiterlijk die toch wat uit kunnen maken maar waar je zelf geen weet van hebt: Kan je niet eens aan je vriendinnen vragen of zij vinden dat je iets aan je uiterlijk kan veranderen om het op te leuken en zo ja: wat? Ze vinden het vast leuk om je te adviseren, ik zou dat tenminste leuk vinden. Misschien geeft het je meer zelfvertrouwen wanneer je weet dat je vriendinnen vinden dat je er goed uitziet en echt: zelfvertrouwen is zeer sexy. En verder, ook al doe je niks met mijn voorstel: het komt echt wel goed.

Ik ben bang dat ik toch een iets andere reactie heb op je vraag. Ik kan me voorstellen dat je er mee zit en denk ook dat het in principe wel een punt van aandacht zou kunnen zijn. Let op, ik wil hiermee niets negatiefs over je zeggen maar het lijkt me dat je wel HEEL anders bent dan de gemiddelde 24 jarige om je heen. In de huidige maatschappij is het bijna “moeilijk” je tienerjaren door te komen zonder sexuele contacten of experimenten op dat gebied. Wat ik dus wil zeggen is, dat als je er in slaagt om die periode door te komen zonder sexuele ervaringen op te doen , dat ik denk dat je niet mag verwachten dat het nu dan “vanzelf” zal gaan. Let wel, wat ik zeg is niet zeker, misschien loopt je morgen een heel speciaal iemand tegen het lijf en gebeurt het voor je het weet. Echter, in de leeftijd ca 15-25 zijn de meeste mensen toch iets losser/wilder, meer in voor experimenten dan in de jaren erna waarin veel mensen toch wat “bezadigder worden. Tenzij jij gevoelsmatig gewoon wat “langzamer” gaat dan gemiddeld kan het zijn dat het de komende tijd niet makkelijker wordt maar eerder moeilijker, ook omdat je evt partners allemaal wat meer ervaring zullen hebben. Wat ik je erin wil aanraden weet ik zelf eigenlijk ook niet, ik ga je echt niet aanraden om naar de dichtstbijzijnde psychiater te rennen, maar mogelijk kun je iets met het bovenstaande verhaal als je er iets in herkent en kan het je helpen “actiever” een kans te grijpen als die zich voordoet

zeer vriendelijk.superlief en superaardig is wat je fout doet Dat is saai en voorspelbaar en daardoor creeer je geen enkele sexuele spanning. Je moet wat arroganter en spannender, en meer mannelijk worden en vrouwen niet op een voetstuk zetten.

Ik had hetzelfde voor, maar noemde dat geen probleem, maar net fantastisch. Op die wijze kon ik mijn lichaam voorbehouden en huwde ik uiteindelijk ook met een vrouw die maagd was. De seks in ons huwelijk was niet baanbrekend, maar heel eerlijk, als elkaar ontmaagd, krijg je een zeer mooie macht over elkaar en hoef je echt geen moeite te doen om monogaam te blijven, want de eerste maal brand je hersenen als een soort positief trauma door en word je gekoppeld als nooit tevoren aan elkaar. Zo had ik drie kinderen met haar. Bij mij was het probleem dat ik nogal graag filosofisch en spiritueel praatte en vandaar dat ik eigenlijk net zeer veel vriendinnen had, veel meer dan de gemiddelde jongen, en zo werden er veel jaloers op mij. Toen ik een vriendin eens meenam op een kanotochtje op de Brugse reitjes was dat super romantisch en lag ze op mijn schoot te midden het water en babbelden we heel lang. Plots zei ze me: "weet jij dat niet dat meisjes/vrouwen meer willen?" en ik schrok mij dood. Voor mij was dat voldoende immers al die tijd. Het had niets te zien met aantrekkelijkheid, want ook fysisch ben ik niet onaangenaam, maar wel met het sterke vriendschappelijke en onbaatzuchtige. Ook in mijn huwelijk had ik liefst dat mijn echtgenote klaar kwam voor ik eigenlijk vond dat ik aan de beurt mocht komen, en dat is eigenlijk ook wel mooi. Als je goed luistert naar mensen over hun tweede, misschien derde partner, krijg je altijd een verhaal dat die qua seks meestal heftiger is dan de vorige en dat seks heel belangrijk wordt. Bizar, want seks met je eerste vergelijk je niet en is net daarom veel zuiverder. Als je dan heel goed nadenkt en luistert, zie je dan dat seks na je eerste partner evolueert naar plezier, genot en ook... ruzie als het passie is (in momenten dat je niet met elkaar kunt vrijen). En dus wordt seks dan zo belangrijk dat het eigenlijk... niet zo belangrijk meer is. Er is niets mis, alleen moet je gewoon geduld oefenen tot je een partner vindt die hopelijk op hetzelfde niveau zit. En dan zul je het mooiste sprookje samen beleven dat er bestaat! Hopelijk de rest van je leven met altijd dezelfde partner. Wie aan z'n 2de partner toe is, kan daar trouwens niet meer over meespreken of spreekt zichzelf eerder goed dan eerlijk te zijn. Kritiek hierop mag, zeker van 'occasie-partners'.

Bronnen:
Mijn eigen sprookjeshuwelijk en drie...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100