Ik wordt dit jaar 45 (in november) wanneer kan ik verwachten dat ik een baarmoederhalskanker oproep krijg ?

Om de 5 jaar krijg je een oproep voor baarmoederhalskanker wanneer zou ik deze oproep kunnen verwachten ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om de vijf jaar dus, maar ik heb zo'n vermoeden dat je dat al wel wist. De uitnodigin komt meestal binnen de drie maanden van je verjaardag.

Deze oproep krijg je vanaf je 30e. Het is het zg "uitstrijkje" waarvoor alle vrouwen vanaf die leeftijd idd elke 5 jaar wordt opgeroepen door je huisarts. Mocht dit niet het geval zijn dan zou ik contact opnemen met je huisarts, want dan gaat er ergens iets mis. Toegevoegd na 5 minuten: moet zijn: ...worden opgeroepen door hun huisarts...

1. Wanneer krijg ik een uitnodiging?Uinodiging Bent u tussen de 30 en 61 jaar? Dan krijgt u automatisch om de vijf jaar een uitnodiging. U krijgt een uitnodiging als u 30, 35, 40, 45, 50, 55 en 60 jaar wordt Toegevoegd na 1 minuut: omdat je met 45 nog niet eerder een uitnodiging ontving kun je je het vlgende afvragen: U krijgt alleen een uitnodiging als u bij de gemeente staat ingeschreven. De gemeente geeft uw gegevens aan de screeningsorganisatie. Het gaat om uw naam, adres en geboortedatum. Dus als u niet staat ingeschreven bij de gemeente, krijgt u geen uitnodiging. Heeft u aan het einde van het jaar nog geen uitnodiging gekregen? Dan kunt u het beste contact opnemen met de screeningsorganisatie in uw regio. Deze kunt u vinden door uw postcode in te vullen op de startpagina van deze website.

Bronnen:
http://www.rivm.nl/bevolkingsonderzoeknaar...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100