Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik heb vergroeiingen aan mijn vingers en mijn botten doen regelmatig pijn, wat zou dit kunnen zijn?

een paar vingers zijn vergroeid, ik heb ook een huidziekte psoriasis en regelmatig pijn aan de botten. Handen en voeten verkrampen ook vaak.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat klinkt als artrose. Laat je eens onderzoeken. http://nl.wikipedia.org/wiki/Artrose

Je moet natuurlijk naar de dokter gaan. Maar ik krijg de indruk dat het om een reumatische aandoening gaat. Daar heeft een vriendin van mij - ook met psoriasis - ook last van.

Je vingers zijn vergroeid.....en je gaat nu via GV vragen wat het zou kunnen wezen?? Je hebt al die tijd gewacht (want vergroeien dat duurt wel even), waarom? Het kan van alles zijn, ikzelf denk aan reuma of artrose. Ga ermee naar de dokter! Niet bang zijn! Als je eerder was gegaan, had je wellicht veel ellende kunnen voorkomen...

Ik weet niet of je ook last hebt van moeheid, maar anders zou je wel es kunnen lijden aan Artritis Psoriatica. Artritis psoriatica is een pijnlijke ontstekingsreactie in de gewrichten en pezen die gepaard kan gaan met psoriasis van de huid. Typisch voor artritis psoriatica is pijn en zwelling van de gewrichten. Ook is er vaak sprake van stijfheid in de gewrichten, met name in de ochtenduren bij het opstaan. De normale functie van de gewrichten kan zó veranderen dat langere tijd staan of werken met de handen een probleem kan gaan worden. Uiteindelijk kunnen ook permanente, zichtbare afwijkingen aan de gewrichten ontstaan. Ik zou naar de huisarts gaan, dan kun je er iets tegen krijgen, zoals bv. ontstekingsremmers in combinatie met pijnstillers en verder zijn er wellicht meerdere medicijnen ten behoeve van jouw aandoeningen.

D.m.v. een simpel bloedonderzoek kan men kijken of er ontstekingen in je lichaam aan de gang zijn waardoor die vergroeiingen ontstaan. bedenk bij jezelf of je in de familie meer mensen hebt met deze klachten. Het lijkt me toch heel normaal dat ze je klachten serieus nemen. Doen ze dat niet zou je het ziekenhuis kunnen aanklagen wat natuurlijk een allerlaatste redmiddel is.