Ik slik Thyrax, en moet ze bewaren onder 25 graden, mag ik ze dan ook in de koelkast bewaren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Thyrax in tabletform kan in de koelkast bewaard worden. Maar het is niet strikt noodzakelijk. De aangegeven temperatuur van jouw geld bijna voor alle medicijnen op insuline na. Je kunt deze pillen het best in eigen verpakking bewaren in je nachtkastje en dat gaat prima. Ik heb het dan ook over Thyrax met als medicijn naam; levothyroxine. Als je nog meer info wenst over dit middel kan je terecht op http://www.efarma.nl Sterkte met je schildklier. Addy

Het staat vast in de bijsluiter!

Ja, en op een hete zomerdag moet dat zelfs. Ik weet niet of er een minimumtemperatuur opstaat, maar zolang je medicijnen bewaart boven het vriespunt, zal het nooit een probleem zijn. Eigenlijk is de koelkast voor alle medicijnen een goede plek. Daar bewaart de apotheker ze ook.

Als er geen minimum temperatuur bij vermeld staat, of er niet specifiek bij staat 'koel bewaren' dan zou ik dit niet doen. Maar (op een vaste plaats) in het keukenkastje word het zelden warmer dan 25 graden...

Als het nodig is om in de koelkast te bewaren, staat het specifiek op het medicijndoosje. Staat dit er nie, dan ook niet in de koelkast bewaren.

Ik slik al jaren Thyrax en moet ze 's morgens innemen, een half uur voor het ontbijt. Ze staan dus bij m'n bed. Gewoon op slaapkamertemperatuur. Geen problemen mee.

Meestal is die 25° een veilige richtlijn, en gaat het tot 30° ook wel goed. Maar daarboven loopt de effectiviteit geleidelijk steeds sneller achteruit. Heel even boven de 30° zal niet zo'n probleem zijn, dan heb je misschien nog 90% van de werkzame stof over. Maar wat langer op die temperaturen, en er is maar 80% over, 70%, 60% - tot je net zo goed geen Thyrax meer kunt slikken. Er is zelfs kans dat er gifstoffen ontstaan, maar dat hangt helemaal van het medicijn af. Kortom, het is verstandig je aan de richtlijn te houden. Af en toe een beetje smokkelen is niet erg, maar houd het binnen de perken. Ik de koelkast bewaren, zeg bij 5°, is voor de meeste medicijnen prachtig. Veel mensen doen dat met alle medicijnen. Daarom staat het in de bijsluiter als het bij uitzondering juist niet mag. Bij twijfel kun je het aan je apotheker vragen. Die heeft de expertise, en kan het zonodig nazoeken.

Ik slik ook thyrax en zet dit nooit in de koelkast. Het wordt zelden warmer dan 25 graden hier in huis dus ik bewaar ze gewoon in mijn keukenla en ik heb in de 33 jar dat ik deze medicijnen slik nog nooit gemerkt dat de medicatie door de temperatuur zijn werking verloor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100