Kan ik mijn vergeten dosis Amoxicilline nog innemen?

Vandaag ben ik met mijn koortshoofd door het tijdstip heengeslapen waarop ik een dosis Amoxicilline in moest nemen. Ik word net wakker, en over ongeveer 2 uur is het tijd voor de volgende dosis.
Na het raadplegen van de bijsluiter ben ik ook niet veel wijzer geworden, deze stelt: "Indien u vergeten bent en dosis in te nemen, doe dit dan alsnog zodra u eraan denkt. Neem nooit een dubbele dosis in om zo de vergeten dosering in te halen."
Moet ik nu alsnog de vergeten dosis innemen, of zit er nu te weinig tijd tussen?
Hoeveel tijd moet er minimaal zitten tussen de inname van twee doseringen Amoxicilline?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zo snel mogelijk na ontdekking van een vergeten dosis een capsule innemen en de volgende 8 uur later als je driemaal per dag moet innemen (12 uur bij tweemaal en 6 uur bij viermaal) en ga zo door tot ze allemaal op zijn. Twee capsules innemen heeft inderdaad geen zin.

Ja gelijk nemen... En als het over 2 uur weer tijd is weer nemen!

Als je echt zekerheid wil dan kun je altijd de huisartsenpost bellen, die overlegd eventueel met diensdoende arts. Bij geneesmiddelen moet je het zekere over het onzekere nemen.

Het beste is even de huisartsenpost hierover te bellen. (of apotheek maar dat vind ik niks) Meestal is het als je die dosis eenmalig over slaat anders krijg je een overdosis. Vooralsnog ik ben geen dokter: win medisch advies in.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100