Zou te veel slapen slecht voor je zijn? (12 uur per dag of meer)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja. Een onderzoek onder een miljoen mensen heeft aangetoond dat als je acht uur of langer slaapt je korter leeft. Het langst leef je bij 6 à 7 uur slaap. Zie bron.

Bronnen:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/1820996.stm

Het is inderdaad niet goed om veel te slapen, we zijn het meest fit en helder als we gemiddeld 8 uur per nacht slapen. Toegevoegd op 19-06-2009 00:05:27 Van minder slapen blijf je ook langer leven las ik net. Toegevoegd op 19-06-2009 00:09:02 1-Malig zo lang slapen is niet schadelijk

Ja dat is slecht. Je kunt er van aankomen. Gisteren nog gelezen, maar ik weet even niet meer waar. (Misschien via hotmail.)

Van te veel slapen kun je ook vermoeidheidsverschijnselen krijgen. Dus ja, niet al te goed, behalve als je heel moe bent.

nee is niet goed heb dat eens 7 dagen gedaan meer dan 12 uur slapen en koppijn dat je dan heb. + als je meer kweekt heb je ook meer nodig.

Ik denk niet dat lang slapen slecht voor je is. Als het je lukt om 12 uur of langer te slapen heb je dat kennelijk nodig om iets te verwerken. Anders zou je wel eerder wakker zijn geworden.

Ja, dan heb je te weinig tijd om de kost te verdienen.

Het is niet alleen slecht, het is ook nog eens zonde van je tijd. Je mist nu 4-5 uur op een dag, waarin je een heleboel had kunnen doen.

Nee is niet slecht, soms is het zeer gezond zelfs... Te veel slapen is slecht, maar hoe weet je nu wat teveel is?... Er zijn heel veel mensen met slaapproblemen, te weinig slaap meestal... Ik was depressief een tijdje terug, maar ik sliep 18 uur per dag... Dat was toen goed voor mij... Hoe meer ik sliep hoe beter het was voor me... Nu slaap ik 5 of 6 uren per dag en soms zelfs minder... En het is goed zo... Alleen moet je wel uitvinden wat goed voor je is, dan moet je kunnen uitzoeken wat past bij je en wat niet... En de meesten kunnen dat niet eens uitzoeken omdat de plicht roept of de wekker... Als je goed inslaapt en uitgerust wakker wordt, dan slaap je goed en hoeveel uren dat is, maakt niet zoveel uit, maar het criterium is, kan ik makkelijk gaan slapen en kan ik makkelijk en uitgerust weer op...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100