Wat is het gevolg van de overgang

Weet jij het antwoord?

/2500

Meerdere gevolgen, maar het grootste gevolg is toch wel dat je geen kinderen meer kunt krijgen.

Gevolg is dat je niet meer ongesteld wordt elke maand. En dus niet meer vruchtbaar bent en geen kinderen meer kunt krijgen. Dat wil zeggen, via de normale weg.

Verder maakt je lichaam minder vrouwelijk hormoon aan en verliest de huid langzaam zijn elastischiteit. Daarbij kun je last krijgen van opvliegers (hitte-aanvallen) en stemmingswisselingen. De overgang duurt ongeveer tussen de 1 en 5 jaar!

De overgang, ook wel menopauze genoemd, volgt na de laatste menstruatie van de vrouw. Hierna produceert ze bijna geen oestrogenen en progeseron meer waardoor er geen eitjes meer rijpen. Ten minste, dat is het lichamelijke gevolg. Het geestelijke gevolg heeft met oestrogenen te maken. Oestrogenen ( in de volksmond ook gewoon oestrogeen genoemd ) zijn de vrouwelijke geslachtshormonen. Deze zorgen bijvoorbeeld voor de groei van borsten, schaamhaar en voor de remming van de ontwikkeling van neus en kin en voor grote ogen. Als een vrouw veel oestrogenen heeft is dat meestal duidelijk te zien. Dit zijn de aantrekkelijke vrouwen die veel mannen hebben en door iedereen knap gevonden worden. Echter, dit heeft ook een boel nadelen. Veel oestrogenen betekent jaloerser en veel meer kans op overspel. To the point: in de overgang stopt de productie van oestrogenen en val je dus op mannen met minder testosteron, dit zijn de wat zachtaardigere, lievere mannen. Verder kan je zelf op internet kijken wat oestrogenen allemaal doen ( erg veel ).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100