Welke van de tweeling is ouder? het kind dat net voor de wintertijd word geboren of het kind die er na word geboren? zie extra uitleg.

voorbeeld: kind A wordt geboren om 02:50 dan is dat de officiële tijd. Kind B komt om 03:10 maaaaar dan gaat de klok een uur teug dus is de officiële tijd 02:10. Wie is er dan nu eigenlijk ouder??

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat een grappige vraag! Het is echter nog steeds kind A, gewoon omdat hij/zij er al een tijdje is voordat kind B komt. Door de klok een uur terug te zetten, is kind B er niet ineens eerder. Daarnaast is tijd verzonnen.

Degene die het eerst geboren wordt is het oudst. Daar kan geen winter- of zomertijd of welke tijd dan ook iets aan veranderen.

Mijn antwoord zou zijn: beiden! Kind A wordt als eerste geboren en is dus effectief de oudste. De tijd op het geboortekaartje (in het ziekenhuis) zal echter 2:50 uur vermelden. Kind B wordt als tweede geboren en is dus volgens de inschrijving het oudste, aangezien de tijd op het geboortekaartje (in het ziekenhuis) 2:10 uur vermeldt. Kind A is dus werkelijk de oudste, kind B is technisch gesproken de oudste. Maar zolang het hier niet om de kroonprins(ses(s))sen gaat maakt het gelukkig niet veel uit ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100