Ben jij een prater of een luisteraar

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ben een luisteraar. Door te luisteren begrijp je de ander en kun je op het juiste moment de juiste dingen zeggen. "De mens heeft twee oren en één mond om twee keer zoveel te luisteren als te praten."

Ik praat soms veel te veel, maar weet ook prima wanneer ik mijn mond moet houden en moet luisteren naar mijn gesprekspartner. Soms willen mensen dat ik praat, soms willen mensen dat ik luister... Maar praten vind ik leuker..;-)

hehe, zou zeggen luisteraar, maar nu 'praat' ik digitaal weer mee.. hmm..

Meer luisteraar dan gemiddeld - omdat ik inmiddels weet dat veel mensen toch niet willen luisteren.

Beide. Al heb ik het luisteren wel moeten leren. Op Internet lijkt het al snel alsof je alleen maar praat, omdat mensen natuurlijk niet kunnen zien / merken dat je 'luistert'/ leest. Maar ik steek hier dagelijks nieuwe dingen op moet ik zeggen.

beide maar vind het fijner om te luisteren dan om te praten

Super vraag! Wij zijn uiteraard luisteraars, die in real life niet durven en op internet wel... of toch niet...

Eigenlijk allebei niet: heb wel m'n momenten dat ik veel praat, maar ik kan erg slecht luisteren. Hou gewoon van stilte ;)

Voorwaarde om goed te kunnen praten is voldoende te luisteren.

Ligt ook aan mijn gezelschap, maar meestal een luisteraar. Ik kan ook wel eens mijn mond opentrekken, maar sta liever niet de hele tijd in de 'picture'.

Eigenlijk vind ik mijzelf meer een luisteraar. Doe ik ook liever (wanneer het mij uitkomt). Maar als ik soms begin te praten, is het hek van de dam en ga ik bijna van mezelf over de nek.

Beide. Ik kan heel goed luisteren en ook actief luisteren, met doorvragen en samenvatten en dergelijke. Maar ik kan ook heel goed een verhaal vertellen, een idee uitgebreid uitleggen of gewoon lekker over niets kletsen.

Ik heb twee keer zoveel oren als monden... Ik kan heel goed luisteren en niet alleen naar dat wat gezegd wordt, maar ook naar dat wat niet gezegd, maar bedoeld wordt... Dus ik ben een luisteraar die kan praten...

Ik ben over het algemeen een goede luisteraar, maar ik heb zo mijn onderwerpen (stokpaarden gaat weer net te ver) waar ik wel graag over klets. Als men mijn mening vraagt geef ik die min of meer onomwonden (hangt wel een beetje af van wat ik aan lange messen in de buurt inschat; het is natuurlijk triest als je je zoals 'che' moet laten uitschrijven).

Ik praat graag. Maar ik kan ook erg goed luisteren. Ik vind praten en dat anderen naar mij luisteren leuker dan dat ik naar iemand luister.. dus ik ben een prater denk ik.

een luisteraar en heel erg een niet-graag-prater behalve bij mensen die ik heel erg goed ken en waarbij ik me 100% op mijn gemak voel (en zelfs dan doe ik het liefst nog iets anders onder het praten bv buiten lopen of werken of klussen in huis)

Meestal een prater maar kan ook erg goed luisteren....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100