Hoe bestrijd je vermeerdering van bacteriën en besmetten van iets anders beter: koelkast, diepvries of toch vuilnisbak?
Ik koop soms schnitzels (of tartaartjes of i.d.), per twee verpakt. Ik eet er een op, de ander doe ik in een plastic zakje in de koelkast voor de dag erna. Maar de dag erna kom ik er soms niet aan toe en dus moet dat ding weg.
Ik weet dan alleen nooit wat ik het beste kan doen:
in de vuilnisbak gooien terwijl het nog wel vijf, zes dagen gaat duren voordat ik hem leeg? (Gaat broeien, de rest van m`n vuilnis aansteken en misschien zelfs wel m`n vuilnisbak uitspringen als ik hem open maak? Aan de andere kant: lege verpakkingen van bv kipfilet liggen er ook soms dagenlang in. Maar misschien heeft de grootte van het vlees of de resten nog invloed?)
In de koelkast zodat hij in ieder geval koud ligt? (Maar dan steekt hij misschien andere producten aan dus dat lijkt me niet zo handig)
Of toch in de diepvries, ook al is hij open geweest? (Maar dan ben ik ook bang dat hij andere producten aansteekt omdat hij al open is geweest)
Andere optie die ik had bedacht: toch zo snel mogelijk opbakken en dan alsnog invriezen en weggooien zodra ik de vuilniszak wegbreng. Of gelijk in de vuilnisbak na het opbakken. Maar ja, ik zie mezelf eigenlijk niet midden in de nacht na een stapavond nog m`n weggooivlees braden.
Hoe voorkom ik vermeerdering en verspreiding van bacteriën het best?
Toegevoegd na 8 uur:
Toevoeging:
Ik krijg een hoop reacties met tips om te voorkomen dat dit gebeurt. Maar mijn vraag was: wat moet ik ermee doen nu het eenmaal zo ver is?
Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.