Hoe bestrijd je vermeerdering van bacteriën en besmetten van iets anders beter: koelkast, diepvries of toch vuilnisbak?

Ik koop soms schnitzels (of tartaartjes of i.d.), per twee verpakt. Ik eet er een op, de ander doe ik in een plastic zakje in de koelkast voor de dag erna. Maar de dag erna kom ik er soms niet aan toe en dus moet dat ding weg.

Ik weet dan alleen nooit wat ik het beste kan doen:
in de vuilnisbak gooien terwijl het nog wel vijf, zes dagen gaat duren voordat ik hem leeg? (Gaat broeien, de rest van m`n vuilnis aansteken en misschien zelfs wel m`n vuilnisbak uitspringen als ik hem open maak? Aan de andere kant: lege verpakkingen van bv kipfilet liggen er ook soms dagenlang in. Maar misschien heeft de grootte van het vlees of de resten nog invloed?)
In de koelkast zodat hij in ieder geval koud ligt? (Maar dan steekt hij misschien andere producten aan dus dat lijkt me niet zo handig)
Of toch in de diepvries, ook al is hij open geweest? (Maar dan ben ik ook bang dat hij andere producten aansteekt omdat hij al open is geweest)

Andere optie die ik had bedacht: toch zo snel mogelijk opbakken en dan alsnog invriezen en weggooien zodra ik de vuilniszak wegbreng. Of gelijk in de vuilnisbak na het opbakken. Maar ja, ik zie mezelf eigenlijk niet midden in de nacht na een stapavond nog m`n weggooivlees braden.

Hoe voorkom ik vermeerdering en verspreiding van bacteriën het best?

Toegevoegd na 8 uur:
Toevoeging:

Ik krijg een hoop reacties met tips om te voorkomen dat dit gebeurt. Maar mijn vraag was: wat moet ik ermee doen nu het eenmaal zo ver is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik begrijp dat het veelvuldig voorkomt dat je een tartaartje weggooit. Zonde, vlees was ooit een dier dat is gestorven voor jou eetplezier.......... Het beste is om te voorkomen dat je het tweede tartaartje moet weggooien. Staat de temperatuur van je koelkast dermate hoog dat het vlees niet meer goed is na twee dagen? Indien mogelijk verlaag de temperatuur en leg het vlees op de koudste plek in je koelkast. Andere optie is om het 2-de tartaartje direct in te vriezen. Wanneer je het wilt eten, haal het 's morgens al uit de vriezer en leg het in je koelkast. Dooit het langzaam op en kun je het 's avonds bakken. Mocht je er die avond niet zijn, dan - indien de temperatuur van de koelkast goed is afgesteld - makkelijk kunnen blijven liggen tot de volgende avond. Om helemaal op zeker te spelen kun je ook de twee vleesproducten tegelijk bakken en vervolgens bewaren. In de koelkast moet voldoende zijn, in de diepvries leggen dan speel je helemaal op zeker. Ik zou beginnen met je koelkast. Je schrijft over een tartaartje, dit is een "gevoelig" product maar overige vleesproducten kunnen makkelijk enkele dagen in de koelkast worden bewaard (mits niet te warm geworden tijdens het transport naar huis en de temperatuur van de koelkast goed is afgesteld). Inzake je vraag. Sowieso is het beter om je vuilnisbak vaker te legen. Ruikt je keuken ook een stuk lekkerder ! De vuilnisbak is een bron van bacteriën, schimmels en gisten. De geur trekt ook nog eens veel ongedierte (knaagdieren, insecten) aan. Volgens deskundigen ben je in een stad nooit meer dan twee meter verwijderd van een rat !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100