Ben ik gestressed of overspannen?

Hey mensen,

Ik kana l een week niet naar school omdat ik ben geknapt omdat ik dubbel zie enzo(probleem met de ogen).Maar ben al een hele tijd zeer gestressed.Heb soms hartkloppingen en kan meestal niet in slaap komen.heb soms bijna huil momementen en pieker altijd.heb stress om bijvoorbeeld een klein gesprekje engels.ben bang dat het niet alleen aan mn ogen ligt waarom ik zo gestressed ben maar ben over het algemeen zeer gestressed en zit weleens op school dat ik denk als iemand nu grote bek heeft of opmerking dan gooi ik de computer uit het raam(doe ict)ben al gestressed om mn ogen namelijk maar weet bijna wel zeker dat het daar niet alleen van komt.mn handen trillen en zweten continu.en pieker en denk altijd.ben bang om het tegen mn huisarts te zeggen ,omdat dat wijf(sorry) er altijd een boek bij pakt.

nouja ik hoor het wel.voel me er niet goed bij.

alvast bedankt johan.(ben 19)

Weet jij het antwoord?

/2500

In mijn beleving geef je eigenlijk je eigen antwoord al, ja je bent gestresst, je zenuwgestel staat onder hoogspanning (of dat door school komt, of druk van buitenaf of uit jezelf kan ik niet beoordelen) En dit uit zich vaak in dit soort symptonen, als je liever niet naar je huisarts gaat, zou ik een alternatieve arts/acupressuur overwegen, maar in ieder geval kun je zo niet door dat mag duidelijk zijn. Ik hoop dat je een goede arts vind, en een luisterend oor want wat ik lees is dat je ook opkropt, en daar word niemand beter van, jij al helemaal niet, succes!

Stress komt van zaken die niet zijn afgehandeld. Zet je leven op de rit. Toon meteen wat meer respect voor je omgeving. Doe wat je nog doen moet en de stress zakt vanzelf uit je lijf. Let wel, met de discipline waarmee je werkt moet je je ook ontspannen, dan komt het ook niet zover dat je je beroerd voelt. Je kan wel pilletjes nemen Tegen stress (alleen via die mevrouw met het naslagwerk) maar dan heb je over een jaar twee problemen.

Het Lijkt mij dat je overspannen bent,sommige mensen zijn nu eenmaal gevoeliger voor stress ,voor jou is het belangrijk dat jij je eigen grenzen leert kennen. Zo kan je ook eerder ingrijpen door bijvoorbeeld wat ontspanningsoefeningen te doen.Omdat je gevoelig voor stress bent is de stress op zich al voldoende om meer stress te krijgen en zo kom je in een vicieuze cirkel . Voor jou is het belangrijk deze cirkel te doorbreken, Spreek met je arts hierover,veel succes hiermee.

ik heb niks gezegd tegen de huisarts ik weet niet waarom gvd.groetjes johan. ik zal binnekort echt moed op meoten rapen want dit gaat niet goed. domme ik

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100