ik stink vaak uit mijn mond, en kauwgom helpt naar mijn idee niet erg goed. hebben jullie tips?

vooral 's ochtends heb ik er last van. ik poets gewoon mijn tanden, doe een kauwgompje in mijn mond, en fiets naar school. toch stink ik uit mijn mond. wat kan ik hier aan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Meestal wordt een slecht ruikende mond veroorzaakt niet alleen door slechte tand-hygiëne maa rook door slechte tong-hygiëne. Misschien helpt het om helemaal vanachter je tong daar ook eens met je tandenborstel over te poetsen? een tip van mijn tandarts: Je moet je tanden dagelijks poetsen om een goedemondhygiëne te hebben, en dat kan je dan beter 's avonds doen dan 's ochtends. Ik heb ook eens rondgezocht op het internet voor je en dit gevonden: Hoe verhelp je een slechte adem? 10 tips! Iedereen heeft weleens last van slechte adem. Slechte adem kan vervelend zijn omdat je er onzeker van kunt worden. Maar gelukkig hebben wij tips om je mond weer helemaal fris te laten ruiken! Weet wat je eet! Let op je voeding, want vaak is voeding de oorzaak van slechte adem. Let op ingrediënten als knoflook, uien en bepaalde typen vis, deze veroorzaken slechte adem! Eet minder van deze ingrediënten. Voor de hand liggend en logisch: Eet minder ingrediënten die slechte adem veroorzaken. Weet wat je inneemt! Slik je momenteel medicijnen met nare bijwerkingen zoals slechte adem? Check de bijsluiters. Zijn je medicijnen de oorzaak? Overleg dan met je dokter of je van medicijn kunt wisselen. Slechte adem fixen op natuurlijke wijze. Kauw op een stengel peterselie of munt na je maaltijd. Slechte adem fixen op de normale manier. Spoel je mond met mondwater of neem een suikervrij mintkauwgumpje. Neem geen pepermuntjes! De suiker hierin ‘voedt’ de bacteriën in je mond waardoor de stank aan zal houden. Drink veel water! Slechte adem wordt vaak veroorzaakt door tekort aan vocht. Drink veel zuiver water. Dat stelt je lichaam in staat om je mond te zuiveren van bacteriën. 1,5 liter per dag wordt aangeraden. Poets of schraap je tong schoon! Er zijn tandenborstels te koop met een ‘ingebouwde’ tongschraper. Gebruik dit omdat je met een tongschraper enorm veel bacteriën uit je mond haalt. Je tong poetsen is ook een mogelijkheid. Floss regelmatig. Flossen is goed, bij voorkeur na elke maaltijd. Het verwijdert bacteriën die je met een tandenborstel niet of moeilijk kunt verwijderen. Werk aan je spijsvertering. Een slechte adem kan te maken hebben met je spijsvertering. Als je hier last van hebt kun je je stofwisseling weer in balans brengen door bijvoorbeeld speciale drankjes als Yakult te drinken. Drink zuivel! Zuivel zoals melk en yoghurt hebben een neutraliserende werking. Naast veel water is het dus verstandig regelmatig zuivel te drinken.

Bronnen:
http://www.sochicken.nl/lichaam/hoe_verhel...

Sla de kauwgum over en neem een ontbijt (gebakken eieren met spek en bonen o.i.d. en een worstje).

evt een kapotte kies laten repareren, en eten zoals knoflook en ander voedsel dat snel verteerd laten liggen, misschien heeft u last van een maagklep die het niet goed doet, waardoor alle geuren naar buiten komen blijven poetsen tandenborstel: 5 min electrische: 2 min ook uw tong poetsen, dat is nml erg belangrijk

vooral eerst gaan eten voordat je naar school gaat, dat is het belangrijkste en zorgt er ook voor dat je geen slechte adem krijgt. daarna goed je tanden poetsen en altijd s'morgens en s'savonds je tanden flossen met flosdraad. in het begin kan je tandvlees daar erg door gaan bloeden maar als je dit elke dag doet wordt je tandvlees steeds sterker en je zal zien dat het na een week niet meer bloed. ik weet zeker als je dit doet geen last meer hebt van slechte adem. heb je het weleens gevraagd of je een slechte adem hebt of ben je erop gewezen? de meeste mensen ruiken dit namelijk niet van zichzelf.

Inderdaad een goede tandverzorging is belangrijk. En de tong is ook een flinke bron van vervelende en nare geurtjes. Een nare "aandoening" is Halitose, de tong slaat vaak wit/geel uit. De lucht die je ruik is dan zwavel. Hierop is het merk Halita gespecialiseerd. Maak gebruik van een tongschraper, de Halita tandpasta en spoelmiddel. (hierin zit geen alacohol, zoals in gewone spoelmiddels). Zoek een via google naar Halitose en Halitah voor meer info.

een soortgelijk probleem had een van mijn ouders, dat lag aan rotting binnen de tanden. het beste wat je dan kan doen is zo snel mogelijk naar de tandarts gaan. vragen hoe het zit,, weet wel zeker dat dit een expert is op dit gebied. we waren laatst overgestapt, en zo kwamen we erachter. in de meeste gevallen is het een rotting onder de vulling. misschien nu iets anders. veel succes, hoop dat dit in ieder geval verholpen word

Ik zou als ik jou was, zeker eerst met de tandarts hierover spreken. Want je kunt wel tanden poetsen, en een spoelmiddel proberen, maar probeer er eerst achter te komen of er medisch gezien geen reden is, waarom dit zo'n probleem is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100