Hoe heet het als je een medicijn inbrengt in je oor?

in je neus heet Nasaal, in je mond heet Oraal, in je anus heet Rectaal, hoe heet het dan als je iets in je oor moet druppelen? en hoe heet het in je ogen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Uitwendig. Toegevoegd na 6 minuten: De wetenschappelijke benaming voor'oor' is; "Auris" maar ik heb nog nooit gehoord van 'Aurisaal' ofzo, tja wie weet bestaat het wel anders heb ik het toch leuk verzonnen, vind je niet? Het zou zomaar kunnen!

auraal (oren) Toegevoegd na 2 minuten: In het oog is denk ik oculair

Druppels toedienen in oog/neus/oor  De druppelvloeistoffen zijn steriel en patiëntgebonden.  Geconserveerde druppelflesjes worden na opening eenmaal per maand vervangen. Daartoe is het noodzakelijk dat op ieder flesje dat geopend wordt de openingsdatum wordt genoteerd.  De flesjes worden afgesloten bewaard; flesjes die open of zonder openingsdatum worden aangetroffen, worden verwijderd.  Bij het druppelen van resp. oog, neus, oor, mag het uiteinde van de tip niet in contact komen met huid of slijmvlies. Wanneer dit toch gebeurt, wordt de flacon verwijderd.

Een logische vraag. In 37 jaren ziekenhuiswerk heb ik nog nooit daarvoor een term gehoord en twijfel of het dus bestaat. Ook nooit gehoord in lessen over medicatietoediening.

Bij het meten van de lichaamstemperatuur wordt een oormeting "tympanisch" genoemd.

Bronnen:
http://www.hetvlaamsekruis.be/ehbo_info/cu...

van wat ik tegenkom op internet is: tympanisch of intra-auraal. meer verantwoord maar veel breder zou misschien zijn parenteraal oftewel: buiten het spijsverteringsstel om. meestal wordt oren toch wel gewoon oren genoemt. dus 3x daags gedurende 3 dagen tympanisch druppelen met olie, wordt zelden/nooit gezegt.

Allereerst: rectaal betekent in je endeldarm en niet in je anus. Ik weet wel dat het algemene moeilijk woord voor oorduppels 'rhinoguttae' is.

Oreren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100