Meer JA of meer NEE zeggen in het leven?

Hallo,

Tegenwoordig heb je vele boeken,films en dergelijke.
Die beweren allemaal dat je in je eigen leven of meer JA moet zeggen of juist meer NEE moet zeggen.

Wat kan ik beter doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je goed kijkt naar de betreffende films, zul je zien dat het nogal van de context afhangt of je ja of nee moet zeggen. JA moet je leren zeggen tegen dingen die onbekend of eng zijn, waarbij je jezelf moet overwinnen of die wat moeite kosten, om bijvoorbeeld je horizon te verbreden. NEE leren zeggen is meer voor mensen die altijd alles voor anderen doen, tot op het punt dat er misbruik van wordt gemaakt, en die door vaker nee te eggen als er iets van ze wordt gevraagd moeten leren voor zichzelf te kiezen, of voor wat echt belangrijk is. Zowel JA als NEE zeggen kan belangrijk zijn, alleen niet voor iedereen op dezelfde dingen. Wat jij beter kan doen hangt er sterk van af wat je nu doet : ben je iemand die ich makkelijk terugtrekt, niet teveel gedoe wil, zich wellicht wat afzonderd, alleen maar werken-slapen-werken doet of je op één ding richt, dan zou je wellicht wat vaker JA moeten zeggen. Ben je iemand die altijd voor anderen bezig is en krampachtig probeert het iedereen naar de zin te maken of bang dat dingen zonder jou in het honderd lopen, terwijl je ondertussen niet toekomt aan wat echt leuk of belangrijk voor je is, dan moet je leren wat vaker NEE te zeggen. Alleen jij weet wat jij het beste zou kunnen doen.

Alleen maar JA zeggen. Maar niet op wat andere mensen allemaal aan je vragen. Die vragen kun je omvormen tot een vraag aan jezelf, eentje waarop je "ja" kunt zeggen.

Eerlijkheid duurt het langs ,hangt af van wat jij het beste vind bij een vraag. Toegevoegd na 1 minuut: En hoe eerlijk je bent of wat je stemming is iedereen heeft wel eens een leugentje voor eigenbestwil .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100