Ik kan niet tegen water in mijn neus, zowel in zee als in het zwembad. Is er iets waardoor ik er weer tegen kan?

Het is zo bij zeewater (zout) en zwembadwater (met chloor). Als het in mijn neus komt is dat heel pijnlijk. Vroeger kon ik er wel gewoon tegen. Hoe komt het dat ik er vroeger wel tegen kon en nu niet meer? En is er iets tegen te doen?

Bedankt voor deze antwoorden. Maar als je in zee plotseling een golf over je heen krijgt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zorg dat je altijd met "volle longen" onderwater gaat, en adem dan krachtig uit, zodat er geen water in je neus kan lopen. Ik denk dat je er vroeger geen last van had, omdat een kind onbewust altijd diep ademhaalt vóór het in het water springt/duikt.

Er zijn apparaatjes hiervoor. Wedstrijd zwemmers zie je die wel eens gebruiken.

Ik denk automatisch aan een knijper op je neus zoals bij het kunstzwemmen. En in zijn algemeenheid:kwaaltjes ontstaan bij het ouder worden.

Volgens mij bestaan daar klemmetjes voor die je op je neus kunt zetten. Heb er zelf geen ervaring mee, maar heb ze wel eens gezien

Het apparaatje wat ze in de zwemsport gebruiken heet een : Neusklem.

Bronnen:
http://www.google.nl/search?hl=nl&rls=com....

Onze dochter heeft een chloorallergie. ze wil best wel eens zwemmen en neemt dan een anit histamine pilletje in en gebruikt een neusspray -pollonosan- om de neus te berschermen plus wat vaseline in de neus. Ze gaat bijna nooit meer zwemmen in het binnenzwembad met chloor, de allergie is dan te vervelend. in zee zou je wat vaseline kunnen gebruiken, en misschien daarvoor een neusspray. ff proberen succes hoor

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100