Pil doorgeslikt, wanneer weer stoppen?

Ik heb met oud en nieuw de pil doorgeslikt. Moet ik nou stoppen na 21 dagen of de stopweek ook meerekenen?

23 december zou ik eigenlijk een stopweek moeten inlassen maar toen heb ik doorgeslikt. Wanneer moet ik nu stoppen voor de stopweek? 21 dagen na 23 december?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt nu ieder moment dat je wilt een stopweek inlassen. Het belangrijke bij de pil is dat je hem mínstens 21 dagen slikt voordat je een stopweek inlast, niet speciaal een veelvoud van 21 dagen. Maar, om het overzichtelijk te houden kun je het beste werken met hele strips. Dus aan het einde van deze strip een stopweek inlassen en dan weer aan een nieuwe strip beginnen. Zo kun je je niet vergissen in het aantal dagen en bijvoorbeeld de volgende stopweek te vroeg inlassen omdat je aan het eind van je (halve) strip bent.

Je hoeft helemaal geen stopweken te houden als je dit niet wilt. Ik slik de pil altijd minimaal 3 maanden door, geen enkel probleem. De stopweek is bedacht door de farmaceuten omdat ze bang waren dat vrouwen het zonder maandelijkse bloeding niet "natuurlijk" vonden. Dus slik de pil gerust door tot aan het einde van de strip en houd dan, als je wilt, een stopweek en ga dan over op het normale ritme. Zo loop je geen enkel risico.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/divers...

Als je de pil hebt doorgeslikt, moet je de strip waar je aan begint helemaal afmaken en dan een stopweek houden, dus inderdaad 21 dagen.

Bronnen:
Gebruiksaanwijzing de pil

Je kan nu gewoon je nieuwe strip helemaal op slikken, en daarna je stop week hebben, dat geeft allemaal niks. Nooit halverwege stoppen of beginnen met de nieuwe pil.... Toegevoegd na 52 seconden: stoppen met een nieuwe strip moet dat zijn...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100