Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan ik van anale jeuk afkomen?

ik heb de laatste dagen heel erg last van jeuk in en rondom mijn anus, ik ''deponeer ontlasting'' meestal in de avond voor ik ga slapen, het lukt me dan niet om rustig te liggen en gemakkelijk in slaap te komen omdat het gewoon enorm veel jeukt. alleen als ik een half uur stil lig begint het iets minder te worden. ik krijg ook alleen jeuk na de ontlasting en in de ochtend erna voel ik er niks van. ik heb al toiletpapier vochtig gemaakt, misschien gewoon vochtig toiletpapier kopen (altijd beter dan toiletpapier + water)? ik vind het echt hartstikke vervelend en hoop er snel af te komen. bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit kan meerdere oorzaken hebben. Je kan wormen, een aambei of een SOA hebben, hiervoor moet je echt naar de huisarts. Hoe je het ook wend of keert, je huisarts bellen is echt de eerste stap..

Hallo, Het kan zijn dat je bepaalde medicijnen gebruikt die op de uiteinden van de darmen een reactie afgeven, met name als je ontlasting doet. Er blijft dan altijd een rest in de uiteinden van de darmen zitten. Maar houd dit aan zou ik toch even naar de huisarts gaan.

Na de laatste ontlasting van de avond even douchen, en tot slot van het douchen de anus even schoon spoelen met bij voorkeur koud water. Daarna de anus insmeren met kokosvet. Dit werkt antibacterieel. Gebruik van shampoo tijdens het douchen kan het probleem verergeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100