hoe snel groeit de huid?

ik heb een schuin sneetje in mijn vingertop. het is al een paar dagen dicht. maar omdat het een schuin sneetje is zit er een heel klein flapje huid dat het geheel weer open kan trekken. hoe lang duurt het totdat ik dat flapje eraf kan trekken.

voor nu is het vrij irritant omdat ik er steeds een pleister op moet houden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door mijn beroep (kok) heb ik ruime ervaring met het snijden in mijn vingers ;-p... Wat voor mij het beste werkt is dat ik overdag een pleister erop doe (dan blijft het in rust en haal ik het niet verder open) en 's nachts géén pleister (dan kan het mooi droog genezen). Je kunt het "flapje" met een klein schoon schaartje eraf knippen. Ga niet eraan trekken, want dan scheurt het verkeerd af en heb je een grotere wond!!! Oja, als kok doe ik een plastic handschoentje om mijn hand als ik een pleister (zo'n mooie blauwe!) op m'n vinger heb. Deze mededeling voor de puriteinen onder u...;-))

ik geloof dat je in een periode van 7 jaar tijd je hele huid hebt vervangen. Reken maar uit: dikte/7 Daarbij natuurlijk niet rekeninghoudend met de stofjes die de genezing stimuleren.

Het duurt niet zo lang hoor ... hooguit een paar dagen met die pleister om in totaal. Uit ervaring zou ik zeggen hooguit een dag of 4. Ik heb even voor je gegoogled en heb een interessante site gevonden die uitlegt hoe het helingsproces van de huid er aan toegaat. Misschien vind je het leuk er iets van te lezen of de plaatjes te bestuderen: http://www.kiesbeter.nl/medische-informatie/medische-encyclopedie/functie-groei-en-herstel/

Mijn ervaring is,probeer zo weinig mogelijk met water in aanraking te komen zodat het uit kan drogen(laat het afwassen even aan een ander over)dan groeit je huid sneller dicht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100