Waar kan ik me bloed suiker testen ziekenhuis en dokter en hoelang duurt dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Reeds bijna achttien jaar ben ik diabeet en een groot aantal van die achttien jaren geef ik al voorlichting ter zake. Het verhaal over de HbA1C is sterk overdreven en kost bovendien vreselijk veel gemeenschapsgeld..terwijl het in feite helemaal niet nodig is. Dat is alsof je een atoombom gooit om een mug te doden. Je kunt je suikers door je (eigen) arts laten testen of op sommige dagen bij je eigen, of een andere, apotheek. Deze testjes kosten maar c.a. één euro en zijn prima. Als je trouwens toevallig bevriend bent met een diabeet kun je hem/haar ook vragen het testje bij je doen. De uitslag ervan samen met DE TIJD van de bloed opname, kun je eventueel aan je arts overleggen. De test zelf duurt enkele seconden tot hooguit een minuut. De arts vertelt je wel of je al dan niet vooraf iets moet eten. Normaal kun je het best twee uur na de maaltijd goed zien of je suikers al dat niet te hoog zijn. En natuurlijk als je nog helemaal nuchter bent. Hel dikwijls willen artsen het topje van je wijsvinger gebruiken om een klein drupje bloed van je te nemen. Laat dat niet toe want dat kan behoorlijk pijnlijk zijn. Vraag of zeg de arts dat hij/zij de ZIJKANT van het topje van één van je twee middelste vingers moet nemen. Daar is dat namelijk vrijwel pijnloos..en stelt het nauwelijks wat voor. Maar hopelijk maak je je helemaal voor niets zorgen, hè.. Groet, Ton

Bij mij deed de dokter dat gewoon. Doen ze met een naaldje dat op een punaise lijkt. Neemt 1 sec. in beslag om je te laten prikken en max. 5 minuten om het resultaat te weten.

Dit kan gewoon bij de huisarts en is binnen een paar minuten gepiept. Als je er dan toch bent kan hij evt. ook een bloedmonster afnemen en dit op meerdere aandoeningen/ ziekten laten analyseren. Dat kost dan een week voor je hiervoor de uitslag krijgt.

apotheken doen dat soms ook, vraag ernaar...

Alle antwoorden hierboven zijn ONJUIST. Je kunt je bloedsuikerspiegel laten testen, maar dat zegt helemaal niets, alleen als je suikerpatient bent en je denkt te hebben gezondigd, waardoor je je hoeveelheid pillen of insuline denkt te moeten aanpassen. Al;s je wilt weten of je diabetes hebt, dan moet je je haar de huisarts gaan en een verwijzing labo vragen voor HbA1c. Je moet dan 's morgens NUCHTER, zonder iets te hebben gedronken of gegeten naar het labo gaan en dan wordt je getest op glucose middels de test HbA1c. Die test alleen geeft een resultaat, dat iets zegt over de staat van jouw gezondheid met betrekking tot suikerziekte. Toegevoegd na 1 minuut: haar de huisarts m/z naar de huisarts Toegevoegd na 3 minuten: Binnen een dag (of twee) heeft de huisarts de uitslag. Je hoeft hem alleen te bellen en te vragen wat de uitslag en het referentieinterval zijn. Opschrijven en onthouden voor een latere datum

Als iemand bij de huisarts komt met klachten die kunnen duiden op diabetes, dan zal de huisarts het glucosegehalte van het bloed (laten) onderzoeken. Bloedglucoseonderzoek wordt gedaan door bloed af te nemen. Dit gebeurt door middel van een vingerprik waarbij een druppeltje bloed wordt afgenomen en onderzocht op glucose. In het geval van een vingerprik dien je nuchter te zijn, oftewel acht uur voor de prik geen mag je geen calorieën door voedsel of drank hebben binnen gekregen. Soms wordt er bloed afgenomen als iemand niet nuchter is. Dan gelden er andere glucosewaarden. Nuchter: Als de glucosewaarde lager is dan 5,6 mmol/l (millimol per liter) is er sprake van een normale waarde. Als de glucosewaarde hoger is dan 6,0 mmol/l, dan is er hoogst waarschijnlijk sprake van diabetes mellitus. Wanneer dit het geval is, zal er een tweede bloedonderzoek volgen op een andere dag. Als de glucosewaarde weer hoger is dan 6,0 mmol/l, dan staat de diagnose diabetes mellitus vast. Niet nuchter: Als de glucosewaarde lager is dan 7,8 mmol/l dan is dat een normale waarde. Als er twee maal een hogere glucosewaarde wordt gemeten dan 11 mmol/l, dan is er sprake van diabetes mellitus. Het komt ook voor dat iemand een verhoogde bloedglucosegehalte heeft terwijl er nog geen sprake is van diabetes. Dan zijn de waarden wel hoger dan normaal maar niet zo hoog dat de diagnose diabetes moet worden gesteld. In dit geval spreekt men van gestoorde glucosetolerantie, oftewel Impaired Glucose Tolerance (IGT). Dit wordt ook wel het voorstadium van diabetes genoemd. Circa de helft van de mensen met IGT krijgt binnen vijf jaar diabetes. Een vingerprikje duurt slechts enkele seconden en wachten op de uitslag minder dan een minuut.

Bronnen:
http://www.gezondheidsplein.nl/dossier/142...

Bij de huisarts kun je dat laten doen en je kunt ook zelf een bloedglucosemeter aanschaffen, dan kun je het op elk gewenst tijdstip doen. Ik maak als diabeet elke week 1x een dagcurve,fat wil zeggen,dat ik voor iedere maaltijd en voor het slapen gaan bloed prik. Dat kost hooguit 3 minuten per keer,waarbij de meeste tijd in beslag wordt genomen,door het handen wassen( zonder zeep) .

Bij de huisarts. En in de apotheek zijn er regelmatig dagen dat je zo kunt binnenlopen. In een tel gebeurd.

Eerst naar de huisarts. daar testen ze het eerst. Als het dan niet helemaal goed is, dan moet je naar het ziekenhuis, en dan krijg je een apparaatje met zo´n bloeddruk meter aan je boven arm deze moet je 24 uur dragen. dat apparaatje meet je bloeddruk na een bepaalde tijd ( om het uur? ). Misschien is het bij jou wel anders. Maar zo deden ze het bij mij vader.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100