Waarom mag doping niet gebruikt worden in de sport?

Waarom mag doping niet gebruikt worden in de sport?

Ik zou eigenlijk niet weten waarom behalve dat het levensgevaarlijk kan zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is voor de dopinggebruikende sporters natuurlijk wel mooi dat ze betere prestaties kunnen leveren, maar het is natuurlijk niet echt eerlijk ten opzichte van andere sporters. Dat is een reden waardoor stimulerende middelen niet zijn toegestaan. Ook zou doping nog wel eens voor schadelijke effecten kunnen zorgen bij de sporter, maar daar is nog weinig onderzoek naar verricht.

Bronnen:
http://www.scholieren.com/werkstukken/4946

Omdat het niet goed is voor de sportman zelf, en het niet goed te controleren is dus zou het niet eerlijk zijn. bijvoorbeeld: iemand kan er voor kiezen om helemaal stijf van de weetikveelwat in een boxring gaan staan waardoor hij helemaal zwart voor zijn ogen word en zn tegenstander helemaal wegslaat. Terwijl hijzelf 1 dag later met overdosis in het ziekenghuis ligt en doodgaat. De sport zou veel meer 'risico nemen' worden, dan talent.

Als je kijkt naar sommigen wielrenners die nemen middelen om zo meer rode bloedcellen aan te maken en zo dus meer zuurstof kunnen transporteren naar de longen dan een gemiddeld persoon. Zonder enkele moeite ervoor hoeven te doen behalve de juiste voedingsmiddelen nemen. Terwijl een wielrenner die geen doping heeft genomen intensief heeft getraind en een flink dieet heeft moeten ondergaan om de 1e plek te halen. Dat zou toch oneerlijk zijn voor de harde werkers die zoveel moeite hebben gedaan om de 1e plek te krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100