Wat is het effect van jarenlang elke dag een grote reep chocola en een zak chips (of soms meer) opeten?

Voor een dertiger.

Toegevoegd na 17 minuten:
En je komt niet zo gauw aan en beweegt dagelijks veel uur in de buitenlucht (door het werk).

Toegevoegd na 6 dagen:
Verder eet ik veel groente en volkoren en redelijk wat fruit. Ik drink geen frisdrank, vooral thee.

Weet jij het antwoord?

/2500

aderen dichtslibben, en heel dik worden. Toegevoegd na 1 minuut: ook gaat je cholesterol omhoog.. verhoogde bloeddruk. niets wat gezond is dus..

Het effect is dat de kans om veertiger te worden iedere dag afneemt.

Dat is al gauw zo'n 1000 kcal per dag. 1 kg vet is ongeveer 7000 kcal. Als je niks extra doet om die 1000 kcal te verbranden, kun je aardig aankomen. Iemand met 20 kg overgewicht heeft dus in totaal 140.000 kilocalorieën meer ingenomen dan hij of zij nodig had. Toegevoegd na 1 minuut: "Zo leidt bij vrouwen een overschot van gemiddeld 20 kcal per dag (de hoeveelheid energie in een klontje suiker) ertoe dat ze na een jaar een kilo zwaarder zijn."

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/nl/eten-gezo...

Als je verder genoeg groenten en vitamines binnen krijgt, en je hebt een heel beweeglijk leven, kan het nog best meevallen. Als je er nu niet dik en ziek van wordt, ga er wel wat aan doen, want na je 40ste moet je ongeveer 2 x zo veel bewegen om dezelfde hoeveelheid calorieën te verbranden, lijkt het wel, en eventueel overgewicht gaat er veel lastiger af.

dat is vragen om overgewicht, en allerlei kwalen ... plus natuurlijk erg ongezond...

Je gaat dichtslibben zoals al eerder werd genoemd. Dat je veel beweegt is natuurlijk perfect, maar dat je veel ongezonde dingen eet blijft ongezond. Ja, als je veel eet, en veel beweegt heft het tegen elkaar op. Maar veel eten is niet hetzelfde als ongezond eten.. De details van wat er met je kan gebeuren ga ik je niet geven, als ik daar over na ga denken val ik namelijk flauw :-P (Lage bloeddruk)

Gelukkig zijn er ook positieve consequenties :-) http://www.kennislink.nl/publicaties/chocolade-als-medicijn Toegevoegd na 28 minuten: Dus vanaf nu alleen nog pure (bv. 72%) chocola eten :-) Toegevoegd na 54 minuten: Kort samengevat kunnen de positieve effecten zijn: - een verlaging van de bloeddruk - verminderde kans op hart- en vaatziekten (volgens Wikipedia is 10 gram pure chocola al genoeg) - mogelijk ook een gunstig effect op suikerziekte Het slechte nieuws is dat melkchocola relatief ongezond is, maar het goede nieuws is dat een beperkte hoeveelheid pure chocola zelfs gezond zou kunnen zijn :-)

Bronnen:
kennislink

Een risico die ik ken is een verhoogd cholesterol. Dat kan slechte gevolgen hebben als je anleg hebt in de richting van verschillende vormen van vaatlijden. Infarct, aderverkalking etc.

Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid heb je dan tegen je veertigste een stevig overgewicht (BMI van boven de 40), suikerziekte en een hoge bloeddruk. Door verder weinig te eten heb je wel eerder ook allerlei vitaminetekorten. Als je heel zwaar werk doe zul je de calorieën wel kwijtraken, maar de andere negatieve effecten niet. Hooguit duurt het een jaartje of wat langer voor je aan de beurt bent. Frisse lucht alleen kan het probleem niet voor je oplossen.

Het effect? Een snelweg naar een dichtgeslibd, vet en ongezond lichaam. Maar ik denk dat je dat zelf ook wel kunt bedenken. Gauw stoppen en probeer iets gezonder te leven. Wat meer naar buiten, wat vaker de trap in plaats van de lift en stoppen met die ongezonde troep. Dit is een verslaving geworden, na al die jaren. Zorg wat beter voor jezelf vanaf nu. Oké?

Dat hangt er maar helemaal van af wat je verder nog een en hoeveel je beweegt, d.w.z. hoeveel calorieën je verbrandt op een dag. Iemand die zwaar lichamelijk werk doet kan bijvoorbeeld best die 1000 Kcal per dag extra hebben. Maar jij snapt ook wel dat al die suikers en vetten van de chocola en de vetten en zouten van die chips helemaal niet goed voor je zijn, anders zou je dit niet vragen. Je komt misschien niet zo gauw aan, maar misschien liggen al je organen wel in een vetlaag. En dat is hartstikke ongezond.

Pure chocola: kans op hart en vaatziekten vermindert met 50%. Chips: kankerverwekkende stoffen, ook in patat. Ik zou zeggen: het geheel compenseert elkaar.

Tijd om er wat aan te doen, nu het nog kan. Laat je onderzoeken door een arts om te kijken hoe hij/zij je kan helpen/adviseren en 'probeer die grote reep en zak chips dicht te laten! Succes! Toegevoegd na 1 minuut: Het effect is dat je 'kans' hebt op allerlei aandoeningen.

Vroeger aten ze extra boter in hun eten, omdat ze nog twee uur moesten lopen naar hun werk en daarna op hun werk nog veel lichamelijke inspanning hadden. Het probleem is niet het vet en niet de chocolade, maar de extra troep die in de chips zit die ongezond is. Zoals hierboven wordt gezegd is het inderdaad waar dat je op moet letten dat je vanaf je 35ste niet langzaamaan een buikje krijgt. Maar als iedereen in je familie en jij na hun 40ste nog erg tenger is verwacht ik niet dat dat een probleem is. Je kunt het beste kijken naar familie geschiedenis e.d. waar je op moet letten. Als er erg veel hart en vaat ziekten in de familie voorkomen moet je natuurlijk meer opletten dan waneer je hele familie superslank en zonder problemen rond de negentig of ouder wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100