Ik ben door een kat gebeten. Nu os mijn vinger ontstoken. Ondanks de antibiotica. Wat nu?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Naar de huisartsenpost of ehbo morgen! Kattenbeten kunnen heel vervelend ontsteken en tot verlies van vingers leiden. Dit gebeurt vaker dan men denkt. Heb je ook je tetanus laten updaten? Let er op of je een blauwe streep aan de binnenzijde van je arm zichtbaar wordt. Dan heb je mogelijk zelfs bloedvergiftiging. En in de tussentijd weken in een sodabadje is inderdaad een goed plan. Na een kattenbeet kan je door weken het beste drie dagen lang de wond openhouden, zodat de bacterien eruit kunnen. Dat doe ik altijd en bij mij zijn beten nog nooit gaan ontstoken. Vanwege mijn werk is dat in de loop der jaren toch wel meer dan eens voorgekomen. Protocol bij ons: ontsmetten met alcohol, en de wondjes openhouden door weken of door nat verband erom te houden.

Ga er maandag even mee naar de dokter. Ga er nu mee in een sodabadje zitten. Dus een schepje soda in heet water en daar met je vinger in. Helpt vast heel goed.

onmiddelijk bellen met de dienstdoende huisarts en overleggen... Een ontsteking van een kattenbeet mag je nooit een paar dagen aanzien, er kunnen allerlei bacterien ingekomen zijn, waaronder de welbekende vleesetende bacterie. Een antibioticakuur kan niet altijd voldoende zijn. Daarom is het heel belangrijk dit op zn minste gelijk voor te leggen aan een arts... Mijn moeder is vorige maand gebeten en ook bij haar ging het ontsteken, zij heeft echt onder controle gestaan in het ziekenhuis nadat het onder verdoving moest worden opengesneden... Kortom, wees verstandig en bel zsm met de huisartsenpost die dienst heeft...

Zo spoedig mogelijk een arts raadplegen! Niet wachten! Kattenbeten zijn héél vies. Niet om je bang te maken, maar ik ken iemand die dit verwaarloosde en haar vinger moest eraf (!) Dat gun je niemand.

Nadat ik flink in mijn vinger gebeten was door een van mijn katten kreeg ik een tetanusinjectie. Vraag even aan je huisarts. Toegevoegd na 58 seconden: Als ze nu weer bijten, bijt ik terug !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100