ben je egoïstisch als je iemand niet helpt waarbij niet eens een hallo af kan?

Stel je ziet dat iemand veel moeite heeft met iets waar hij of zij mee bezig is. Maar diegene zegt je nooit wat terug als je hallo zegt, ben je dan onbeleefd/egoïstisch als je niet helpt?

Weet jij het antwoord?

/2500

nee, maar als je een goed mens wilt zijn zou je hem kunnen helpen. Dit kan er wellicht voor zorgen dat die de volgende keer wel gedag zegt. Ik zou het dus niet zozeer egoistisch/onbeleefd willen noemen aangezien die persoon ook onbeleefd naar jou toe is omdat die geen gedag zegt. Maar je bent wel uitermate vriendelijk als je daar doorheen kijkt en hem gewoon ff probeert te helpen(tenzij die het afslaat)

Je weet de reden niet waarom die persoon nooit hallo terug zegt. Misschien is ie dermate in zijn eigen gedachte bezig dat hij je gewoon niet opmerkte. Of heeft een bril nodig maar wil er geen dragen en ziet altijd te laat wie er voorbij komt. Er kunnen zoveel reden zijn waarom iemand geen hallo terug zegt. Ik zou wel mijn hulp aanbieden als ik jou was. Als hij nee zegt dan heb jij toch je best gedaan om te helpen.

Als iemand je geen 'hallo' terug zegt, dan heeft hij/zij waarschijnlijk een arrogante instelling. Als jij degene bent die hulp in nood biedt tegenover deze persoon, dan zal die arrogante houding waarschijnlijk verdwijnen als sneeuw voor de zon. Zo niet, dan bied je een 2e en een 3e keer hulp als het zou moeten .... verwacht niks terug, geef niet op ... misschien ooit ... ???

het is een natuurlijke reactie van een mens, zou die ander jou ook helpen? Om het ijs te breken is het wel eens goed om p het verzoek van zo'n iemand in te gaan, dan kun je gelijk zien wat voor vlees je in de kuip hebt. Ik zou niet iemand beoordelen als ik diegene nog niet ken, of iemand wel of niet groet zegt weinig over diegene zijn persoonlijkheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100