hoe weet ik wat een echt goede contactlenzen specialist is?

ik heb ze nu laten opmeten en maken bij een opticiën maar niet niet echt tevreden. Afstelling zou nauwkeuriger moeten. Nu kan ik heerlijk zonder bril lezen en tv kijken, maar verder weg zie ik waterig en soms dubbel, en gezichten zijn vlekken. Autolichten schitteren erg en b.v. een golfbal op ca. 100 m afstand zag ik dubbel, ik dacht dat er 2 lagen....en geen borrel op.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt contact opnemen met de OVN, de Optometristen Vereniging Nederland (www.optometrie.nl). En wat betreft je huidige lenzen, ik zou als ik jou was net zo lang terug gaan tot je wel tevreden bent, je betaalt er uiteindelijk genoeg voor, en ik denk dat een zichzelf respecterend optometrist pas tevreden zal zijn als jij dat ook bent. Succes!

Ga bij voorkeur naar een particuliere opticien, niet naar een grote keten als Hans Anders of Pearl. Hier zitten vaak lager of zelfs ongeschoolde mensen. Laat je ogen minimaal twee keer opmeten, een keer 's ochtends en een keer 's avonds. Let erop dat je tijdens het meten niet gaat focussen, maar blijf ontspannen. Neem rustig de tijd. Zorg dat ze ook op cilinder meten. Geef je ogen ook een week of drie de tijd om te wennen aan nieuwe lenzen. En belangrijk: schrijf op wat voor klachten je hebt, bij welke activiteit, en welk tijdstip, en ga hiermee terug naar de opticien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100