Wat doet een internist allemaal?

Omdat mijn huisarts het niet meer weet ga ik naar de internist. Wat doet zo iemand precies.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een internist is een medisch specialist, die vooral volwassenen behandelt. Het specialisme heet interne geneeskunde of inwendige geneeskunde. De internist houdt zich bezig met het voorkomen, diagnosticeren (= herkennen en benoemen) en behandelen van ziekten van de inwendige organen. Deze omvatten nierziekten, allergische aandoeningen, bloedziekten, infectieziekten, maag-, darm- en leverziekten, stofwisselingsstoornissen, kanker, ziekten die met hormonen te maken hebben etc..

Bronnen:
http://patienteninformatie.internisten.nl/...

In gemakkelijke taal is een internist iemand die je binnenste- buiten wil zien. Afhankelijk van je klachten zal deze precies willen uitzoeken waar je klachten vandaan komen. Vaak wordt je daarna doorgestuurd naar de medisch specialist van het vakgebied waaraan je iets 'mankeert'.

Een internist is gespecialiseerd in het conservatief (zonder operatie) behandelen van de inwendige organen. Omdat het zo'n uitgebreid gebied is zijn er binnen de inwendige geneeskunde ook weer specialismen ontstaan zoals nefrologie (nierziekten) en MDL (maag-, darm- en leverziekten). Het resultaat van de diagnostiek kan natuurlijk wel zijn dat de internist een patiënt doorverwijst naar (meestal) een chirurg voor behandeling.

Voornamelijk op het scherm van zijn PC kijken,wat allerhande onderzoeken hebben uitgewezen en je dat mededelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100