pijn aan mijn wond en er komt nog vocht uit wat nu

ik heb een borst vergroting laten doen en heb snede onder mijn borsten en daar komt nog vocht uit al 2 weken en het geeft een goed snijdende pijn echt pijn zeg maar totaal niet fijn kan weinig doen wat kan ik doen en de wond is ook nog onder mijn borst op bepaalde plekjes niet dicht

ps: ik heb geen koorts

Weet jij het antwoord?

/2500

Het enige antwoord kan zijn: ga naar de arts en laat je wond/hechtingen controleren!

Je zal toch zeker wel nacontroles hebben!!! Het lijkt me goed als je contact opneemt met de arts die de operatie heeft uitgevoerd. Als je niet bij hem langs kunt komen om de een of andere vage reden, dan moet je naar de huisarts toe en via hem/haar eventueel naar een andere specialist voor een second opinion. Normaal gesproken moet de pijn na een aantal dagen wegtrekken. Het kan zijn dat je teveel gedaan hebt (teveel tillen bijvoorbeeld) Laat er gewoon even naar kijken.

Normaal heb je binnen enkele weken na je operatie een nacontrole. Je huisarts heeft een brief over je operatie ontvangen van de chirurg dus je huisarts is op de hoogte. Je kunt je wond bij je huisarts laten nakijken en anders kan je sowieso even telefonisch contact opnemen met de polikliniek plastische chirurgie voor advies.

Naar de dokter! Als de wond nog open is en dat is hij anders komt er geen vocht uit, loop je kans op infectie en dan ben je verder van huis. Ik had het na een keizersnee. Een nietje werd er te hard uitgetrokken en bloedde nog wat na. Het was de volgende dag ook een snijdende pijn en werd rood. Ik heb direct de huisarts laten komen en die heeft er een antisceptische creme op gesmeerd en chirurgisch pleister. Hij heeft het meer dan een week dagelijks moeten verversen voor het uiteindelijk dicht was. Hij kwam echt elke dag om te controleren en te verversen. Ik had ook geen koorts, maar het was wel ontstoken. Blijf er niet mee rondlopen, niemand hoeft nog pijn te lijden met zoiets en open wonden moet je laten verzorgen, hoe klein ze ook zijn.

ik weet niet hoe groot de snede is, maar na mijn bevalling had ik nog een open wond van de keizersnede a 5 cm groot waar vocht uitkwam. Ik moest toen een paar keer per dag de warme douche erop zetten. Overtollig pus en vuil kwam er dan uit en naar mate de wond meer dichtgroeide nam het lichaam de restanten pus e.d. op. Dat heb ik volgehouden tot de wond dicht was. Tussen de spoelbeurten door moest ik het afdekken met steriel gaas. Voor dit soort doeleinden kun je bij de apotheek "gezinsverpakkingen"groot gaas krijgen. Ik denk ook dat dit is wat de dokter gaat zeggen maar laat er voor de zekerheid toch maar naar kijken. Weet je wat het is: Als je dit op eigen houtje zo moet doen dan laat de wond misschien een kuil achter in je huid en geneest het niet mooi. dat is bij mij gebeurd. Ik weet niet of het tegenwoordig mogelijk is een zelfde wond nogmaals te hechten.

Belangrijk is om te controleren of het vermindert. Hoe zien de wondranden er uit? Bij roodheid en warmte ter plaatse zou ik het melden. Ruikt het vocht duidelijk of is het zo goed als reukloos. Staat de wond niet onder druk? Blijven de wondranden mooi bij elkaar.Als dat allemaal niet is dan denk ik dat het een kwestie van geduld is. Vocht wat eruit komt, met eruit kunnen. Anders kan het zich ophopen en de genezing beïnvloeden. Bij twijfel altijd een telefoontje naar de polikliniek. Blijf niet met twijfel rondlopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100