Hoe werkt sunlight zeep tegen kramp is de benen?

Ik ken mensen die een stuk sunlight zeep onder hun matras leggen om te voorkomen dat ze kramp in hun benen krijgen,werkt dat echt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door een gewoon stuk zeep aan het voeteneind in bed te leggen, kan kramp een stuk minder worden. Kramp is een verzuring in de spieren. Om deze verzuring tegen te gaan, is er een base (de tegenhanger van een zuur) nodig. Zeep is een base en deze gaat verzuring tegen. Het is de moeite waard dit uit te proberen.

Een heleboel mensen zeggen dat het helpt. Maar het kan helemaal niet werken, dus kan ook helemaal niemand uitleggen *hoe* het werkt. Maar zolang je geen kramp hebt, maakt het toch niet uit? Zie link, dat stuk zeep helpt tegen de meest vreselijke aandoeningen:

Bronnen:
http://www.peoplespharmacy.com/archives/ed...

Ik geloof niet in deze verhaaltjes, maar aan de andere kant denk ik bij mezelf: "Wat heb je te verliezen?" Leg lekker zo'n stuk zeep onder je matras en als het helpt is het allemaal gewonnen. Voor die paar centen hoef je het niet te laten en ook gaat je matras misschien nog lekker ruiken.

Het is het bekende placebo effect, doordat je denkt dat het helpt, helpt het.

Broodje aap verhaal... Er is geen causaal verband... punt...

Het effect is er wel degelijk. Het is geen wonderdoener, maar het effect is sterk genoeg om goed merkbaar te zijn. De verklaring voor de werkzaamheid van het stuk zeep is al een tijd bekend, maar velen weten dat nog niet. De verklaring is: psychologie. Het gaat erom dat je *weet* dat het stuk zeep er ligt, en dat je *weet* dat dat helpt. De werking wordt versterkt door het psychologische effect van het *zelf doen*, zelf actie ondernemen om je klachten te verminderen. Als je wilt, kun je een experiment uitvoeren. Neem twee pakjes. In het ene pak doe je een stuk van die zeep, in het andere doe je een even zwaar stuk hout of zo. Maakt niet uit wat, als de beide pakken er maar hetzelfde uitzien, hetzelfde wegen, even groot zijn, hetzelfde aanvoelen. Dan moet iemand anders elke nacht één van beide pakjes onder je matras leggen. Met die persoon mag je geen contact hebben - de mens is supergevoelig voor de geringste verandering in gedrag, houding, intonatie, timbre, enzovoort. Die helper moet natuurlijk wel noteren of hij/zij pakje A of pakje B onder je matras legt. Daarna probeer jij, aan de hand van je klachten, te bepalen of er die nacht wel of geen zeep onder je matras lag. Je mag dus zelfs niet weten of het pakje A of pakje B was - kijk alleen naar je klachten! Na een maand kun je kijken hoe vaak je goed had geraden. Mijn verwachting: je zult 50% goed hebben. En weet je wat: als je je dit realiseert, kun je, als je daartoe besluit, sterker worden. Dan heb je dat stuk zeep helemaal niet meer nodig. Dan komt de kracht uit jezelf. Dat kwam die kracht vroeger, met zeep, natuurlijk ook, maar toen wist je dat nog niet. Nu kun je, zonder hulpmiddelen, je eigen kracht inzetten om je klachten te verminderen. Succes!

Het werkt als placebo. Overigens niet echt je vraag, maar misschien wel iets dat helpt: nachtelijke beenkramp heeft vaak te maken met een tekort aan magnesium. En dat is gemakkelijk aan te vullen. Je kunt even googlen om magnesiumrijk voedsel te vinden (heb ik even niet paraat) of iedere dag een pilletje nemen. Het is gewoon bij de drogist te krijgen (neem de goedkoopste, het is allemaal hetzelfde) als puur magnesium, magnesium in combinatie met kalk en zinc, of gewoon in de gangbare multivitamines. Zoals altijd: overschrijd niet de maximale dosis zoals aangegeven op het potje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100