Hoe kan je het beste omgaan met: als je erg veel moet HOESTEN?

Toegevoegd na 38 minuten:
O, ik was afgelopen maandag al bij de dokter voor wat anders, maar die heeft ook even mijn longen geluisterd. Daar was niets mis mee. En pillen wilde zij me nog niet geven.
Het hoorde bij het ziektebeeld wat er heerste, en het zou wel twee weken duren voordat ik me weer normaal voelde en dan nog twee weken waarbij het hoesten door kon gaan. Ben nu 1,5 week vanaf het begin.

Weet jij het antwoord?

/2500

Naar een dokter gaan lijkt mij zinvol.....!

Ga naar de huisarts en kijk naar wat de oorzaak van het hoesten kan zijn. Getracht moet uiteraard, om de oorzaak weg te nemen. Hoestprikkel kan onderdrukt worden met medicijnen, bijv codeïne. Hierdoor komt het lichaam weer even tot rust en kan zich herstellen.

met het met bart eens, maar wat ook wil helpen is wat toco tholin op een suikerklontje doen of honing. dit zolang mogelijk in je mond houden. ps, als het lang aanhoudt, wel naar de arts gaan hoor.

Neem vooral geen hoestsiroop; het spul doet zijn naam eer aan je gaat er vreselijk van hoesten. Kleine sterke dropjes (potter of Läkerol) zijn beter. Af en toe een slokje van thee getrokken van zoethoutstengels is nog beter. Zoethout en dus ook drop zijn bloeddruk verhogend maar voor een paar dagen kan dat wel.

kom ik weer aan met mijn beste middel tegen hoesten... neem 4 appels , even wassen en dan ik een ovenschaal in de oven gaar maken.. als de appel gaar is dat zie je als de schil los laat, de appels even af laten koelen.. en dan nog warm eten...5 minuten later is je hoest weg..... probeer t maar Toegevoegd na 2 minuten: http://www.goeievraag.nl/vraag/naweeen-verkoudheid.96373

Ligt eraan wat voor hoest maar men zegt dat hoesten ook een aanwensel kan zijn/worden maar over het algemeen hoestsiroop, (homeopathisch)is het beste. Een oud middeltje: op een 'laurierstokje' sabbelen de sappen schijnen erg goed te zijn tegen kriebelhoest. Beterschap!

Paracetamol met codeine. Dit werkt perfect tegen het hoesten. Dit is alleen op doktersrecept te krijgen. Dus na het weekeind pas te halen.

Niet hoesten, want daarmee irriteer je je luchtwegen waardoor je juist gaat hoesten. Dat klinkt misschien wat banaal maar als je met dat hoesten helemaal niets produceert kun je die prikkel beter onderdrukken, al dan niet met hulpmiddelen. Als je verder geen klachten hebt, zoals koorts, benauwdheid etc. dan kun je aan de huisarts een middel vragen, zoals noscapine of codeïne. Als kruiden kun je stinkende gouwe, pepermunt of waterkers gebruiken en ook Drosera Complex van Vogel kan helpen. Let wel, dit alles alleen bij droge kriebelhoest.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100