Als je autoziek bent en je gaat zelf rijden gaat het weg hoe kan dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat je dan 'in control' bent. Toegevoegd op 26-05-2009 09:29:43 Hetzelfde geldt trouwens voor zeeziekte: als je jezelf kunt wijsmaken dat jij degene bent die het schip doet bewegen, verdwijnt het gevoel van misselijkheid direct.

omdat je alle bewegingen die de auto maakt zelf veroorzaakt. je weet wat je gaat doen dus geen verassingen voor je evenwichtsorgaan. je kijkt op de weg je let op je kijkt ver vooruit, en 9 van de 10 keer weet je je volgende 3 stappen dus je hersens ogen alles weet het.

Zelf was ik wagenziek tot m'n 12e ofzo, het ging gewoon over en kwam niet meer terug, ook niet toen ik zelf auto begon te rijden.

als je wagenziek word dan heb je niet naar de weg gekeken maar naar iets anders (zoals een DS of gameboy of een boek) dan weten je evenwichtsorganen (die zitten bij je oren) niet waar je heen gaan en raken ze in de war als je dan naar de weg gaat kijken voorspellen je andere zintuigen waar je heen gaat en is je evenwichtsorgaan weer normaal

Autoziekte of wagen ziekte komt doordat er een te groot verschil is in ervaring van werkelijkheid en mind... De werkelijkheid doet je schudden en geloven dat je rijdt en in je innerlijke beleving zit je op de bank wat te lezen bijvoorbeeld... Dat schudden en draaien maakt dat je in verwarring komt en daardoor misselijk... Dat is wagenziekte uitgelegd op zijn janboerenfluitjes... Als je dan zelf gaat rijden blijf je in sync met wat er gebeurd en je mind... En als dat in sync (in synchroniciteit) is, dan is er dus nooit een probleem... vandaar...

Concentratie. Je concentreerd je op een bepaalde taak, is een soort afleiding.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100