Kan ik direct lenzen dragen en krijg ik terug van ziekenkas?

Hej,,
Ik ben nogal slechtziend en moest van de CLB naar de oogarts, maar men moeder heeft geen zin in die afspraken en wil direct naar een opticien naar pearle dus, nu ik ben nog maar 14 jaar en IK WIL ABSOLUUT GEEN BRIL, OOK NIET VOOR ALLEEN NAAR HET BORD TE KIJKEN IN DE KLAS IK WIL HET ABSOLUUT NIET, kan ik dan al direct beginnen met lenzen?

2de vraag, als ik direct naar pearle ga en niet naar oogarts krijg ik dan nog terug van de ziekenkas?

Byee

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je geen afwijkende oogspieren hebt en gezond oogvocht kun je bij de meeste opticiens meteen lenzen meenemen. Ik ken er genoeg die op jou leeftijd al aan de lenzen zijn gegaan. Het ligt eraan welke verzekering jij/je ouders hebben maar meestal kun je het factuur insturen en krijg je het bedrag vergoed tot een vastgesteld maximaal bedrag per 2 jaar.

Ja hoor je kunt gelijk aan lenzen. Als de opticien van pearle ook vindt dat je eerst naar de oogarts moet zal hij dat wel aangeven, als die oogarts goed te bereiken is kun je daar ook best wel alleen naar toe als je moeder er geen zin in of tijd voor heeft. Bedenk dat je maar 1 paar ogen hebt, en er je leven mee toe moet . Hoe het met de ziekenkas in Belgie zit weet ik niet

ja, je kan direkt aan de lenzen, maar als je slechtziend bent is het wel verstandig om de oogarts je ogen te laten controleren en meten, de regels voor vergoeding in Belgie ken ik niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100