Hoe overmeester je iemand

in een gevecht, ik vind het altijd knap als de politie dat doet.

Toegevoegd na 21 minuten:
Links van instructiefilmpjes welkom :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals in de andere antwoorden; de technieken die de politie; marechaussee; klpd etc. gebruikt zijn niets anders dan combinaties van grepen uit diverse vecht en -verdedigingssporten. In het onderstaande filmpje begint de actie vanaf 1:13. En op de andere links staan nog wat interessante filmpjes. Wil je het zelf op een goede manier leren, dan raad ik je aan contact op te nemen met bijvoorbeeld een Krav-maga school bij jou in de buurt, omdat je het toch een tijdje moet oefenen voordat je het goed onder controle hebt. Dat is ook waarom de mensen bij de politie eens in de zoveel tijd 'IBT-examen' moeten doen; Integrale Beroepsvaardigheids Training.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=Iu-yvjFiVRE...
http://www.youtube.com/watch?v=pM9C-_Tnirs...
http://www.youtube.com/watch?v=GU9oI8PuZYQ

Misschien is een vechtsport iets voor je! Daar leer je allerlei technieken. Succes.

De politie leert een aantal technieken, die afkomstig zijn uit verschillende vechtsporten; judo, karate, jui-jitsu, boksen, krav maga etc. De technieken, die men leert zijn voornamelijk gericht op het snel en effectief kunnen aanhouden, onder controle brengen en afboeien van verdachten.

een politie opleiding volgen ;)

Alles is gebaseerd op techniek. Je hoeft helemaal niet sterk te zijn,maar het zit tussen je oren. De politie is erop getraind. Maar de politieagent is ook een gewoon iemand.

Voornamelijk door in de meerderheid te zijn.

Iemand op de goede manier bij de arm grijpen (zonder dat je diegene letsel aan brengt)... Als je de andere arm er ook bij pakt en op de rug legt, kan je iemand meteen mooi boeien. Kijk eens bij www.hetklokhuis.nl en zoek eens bij de afleveringen naar Politie.

Als iemand tegenover je staat en geen mes of revolver heeft: je grijpt de booswicht(?) bij z'n linkerarm, rukt hem snel naar je toe, zet je rechtervoet achter zijn linker en duwt hem krachtig van je af. Hij valt dan achterover. Als het een schurk is geef je hem een paar flinke trappen in zijn kruis. Terwijl hij ligt te kronkelen heb jij tijd om weg te rennen.

Bronnen:
zelf aan enkele mannen bewezen dat ik ze...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100