Is er bij een lesbisch of homo stel altijd sprake van een 'mannetje' en een 'vrouwtje' ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Altijd... Toegevoegd na 2 minuten: Alleen mannelijke energie trekt vrouwelijke energie aan en vice versa... Dan leg ik het je ook nog eens ongevraagd uit ook...

Nee, zeker niet. Mijn beste vriend is homo en hij en zijn vriend zijn gewoon echt allebei 'het mannetje' hoor. En van met hun bevriende stellen kan ik ook niet zeggen dat er een het mannetje en/of vrouwtje is. Tuurlijk zijn er wel stellen waarbij de verdeling er zo op lijkt maar dat is ook bij hetero stellen zo. Trouwens, een vriendin van mij is echt een mannetjesputter terwijl haar man het zachtere type is die graag kookt en ja, inderdaad thuis is om voor de kinderen te zorgen. Vraag dit echter nooit rechtstreeks aan een homo/lesbisch persoon, de vraag kan als zeer beledigend opgevat worden!

Om nu te spreken van mannetje-vrouwtje, ik denk dat in een homorelatie meer sprake is van meer of minder onderdanigheid.

Nee, er is altijd sprake van een mannetje en een mannetje of een vrouwtje en een vrouwtje.

Heb in mijn kennissenkring ooit een stelletje gehad en deze vraag aan hun voorgelegd. Zij moesten daar hartelijk om lachen en gaven als antwoordt: Wij zijn beiden vrouw en houden van vrouwen. Dus is er geen "mannetje -vrouwtje" relatie, dan hadden we wel een mannetje gehad.! Hopelijk heb je iets aan dit antwoordt.!

Nee, niet altijd. Maar je ziet het inderdaad wel vaak dat er 1 wat mannelijker en de ander wat vrouwelijker is.

Nee. Maar er zijn wel veel mensen die zich geen andere verdeling dan mannetje-vrouwtje voor kunnen stellen, en daarom alle anderssoortige relaties waarmee ze in aanraking komen in die voorstelling proberen te persen. Als de één wat meer een streber is dan de ander, wordt diegene geclassificeerd als 'mannetje'. Als de ander wat zorgzamer is dan de één, wordt die weer geclassificeerd als 'vrouwtje'. In feite heel beledigend, alsof ambitieus zijn ervoor zorgt dat je geen echte vrouw bent, en zorgzaam zijn ervoor zorgt dat je geen echte man bent. Bij hetero mensen zouden de meesten beseffen hoe fout zulke beoordelingen zijn, maar zodra de relatie niet hetero is, mag de persoon blijkbaar wel op zo'n manier beoordeeld worden.

Hoeft niet. Normaliter zijn ze beiden even actief. Wel is het zo, dat er over het algemeen aan het uiterlijk te zien is wie als een mannelijke/vrouwelijke type getypeerd wordt.

Nee,dat is niet persé zo. In iedere vebintenis ook hetero,kan iemand dominant zijn en wordt dan als het gezien. In een hetero partnerschap,heet het dan als de dominntste de vrouw is,dat ze de broek aan heeft!

Die verdeling in rollen wordt wel vaak gezien bij homo's en hetero's, maar wat zegt dan. Bij mijn overburen is duidelijk sprake van een huisman. Wat mevrouw doet weet ik niet. Mijn man is een Indo en houdt van koken. Ik ben een geldman en houd noch van koken en noch van huishouden. Daar hebben wij dus een dame voor. Als je sexueel bedoelt, dan weet ik ook niet wat een mannetje of een vrouwtje is. Vooroordelen laten zich slecht beschrijven.

Meestal is dat wel zo, de ene partner zal doorgaans wat meer mannelijke en de andere vrouwelijk hormoon aanmaken, in de relatie zelf neemt de polarisatie soms verder toe. Mannen maken vrouwelijk hormoon aan en vrouwen mannelijk hormoon, niet alleen de geslachtsorganen kunnen deze hormonen maken, maar de bijnierschors ook. Vrouwen bijvoorbeeld kunnen testosteron aanmaken en kunnen daardoor een zwoele (lage hese en sexy) stem krijgen. Bij mannen zijn de stembanden in de puberteit al aangelegd dus dat stemmetje gaat alleen omhoog als men gewild (aangeleerd) een toontje hoger gaat spreken. Verder levert de scene zelf bepaalde omgangsvormen , die dan overgenomen wordt, het typische gedrag wat je soms bij homo's/ lesbo's ziet is dus aangeleerd. Dit is bij mannen soms wat uitgesproken aanwezig dan bij vrouwen.

Ja, maar een van de problemen is dat de mens denkt dat ze in zonde kunnen blijven leven en toch met God kunnen wandelen, wat gewoon een leugen is die zo oud is als de schepping. Heiligheid en onheiligheid kunnen niet met elkaar door één deur, maar dat is iets dat geld voor zowel homo's als hetero's. Ik vind dat iedereen die in zonde blijft leven en denkt er mee weg te kunnen komen geen christen is. Er zijn mensen die noemen hen dan "vleselijk christen" maar zoiets bestaat niet in mijn woordenboek want vlees kan het koninkrijk niet beërfen. Waarom generaliseer ik het, omdat ik er geen zin in heb dat dit weer zo'n homo-bash-topic gaat worden, en het niet alleen voor hen geld.

Nee absoluut niet. Natuurlijk heb je stellen waarbij je dat zou kunnen denken, maar ik denk dat dat bij het meerendeel niet zo is. Bij mij in ieder geval niet!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100