Waarom beginnen mensen met roken?

Alleen omdat het 'stoer' is? Kan ik me haast niet voorstellen.. Waar ontstaat de behoefte om jezelf te vergiftigen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je begint te roken als je wat tekort komt... Als je voelt dat je iets mist in je leven... En het was stoer in de peergroup om te beginnen... Dat tekort vul je aan door de rook... En je kunt pas stoppen als je dat wat je in eerste instantie mistte, weer aangevuld hebt... Dan stopt het automagisch...

Ikzelf ben ooit begonnen met roken omdat ik bij vrienden zat die dat ook allemaal deden. Toen ze mij overtuigd hadden dat het geweldig was (en ook stoer) stak ik mijn eerste sigaret op. Gelukkig ben ik ondertussen al heel lang gestopt (op 19 juni 1995 om 10 uur smorgens doofde ik mijn allerlaatste sigaret) en ben ik daar heel erg blij mee!

iedereen deed het op kamp, ze zaten in het ''gezellige '' hoekje, en daar mocht je alleen zitten als je rookte. mijn moeder was zo anti dat het me elke dag alleen maar meer geweldig leek. nu gestopt voor de baby, want voor mij zou ik het nooit laten. ik acht de kans ook zeer groot dat ik weer begin na de bevalling.

Ik ben eigenlijk begonnen tijdens mijn werk. Het was fysiek werk buiten waar ook veel tijd genomen moest worden voor reflectie en overleg. Net als in de bouw waren er veel mensen die rookten. Het is makkelijk over te nemen. Even afstand nemen van het werk en overleggen hoe nu verder. Omdat we verder veel aan het scheppen waren was een sigaretje erbij een manier om even tot rust te komen, je ademhaling weer op peil te grijgen en even tijd te nemen voor overleg.

In mijn geval: slecht voorbeeld. ouders rookten. En meen iets te herinneren; voornaam, steek is een sigaretje voor me aan, tijdens het meereizen in auto. Daarnaast ook te weinig wilskracht om er gewoon af te blijven; ik denk maar zo: Gerookt vlees gaat lang mee. ;-)

Ik blowde al een paar jaar en de eerste paar peuken brachten (ongeveer) hetzelfde gevoel (zuurstof te kort in de hersenen) maar was een stuk goedkoper. inmiddels ben ik gestopt met blowen maar rook nog steeds.

Ik heb altijd gedacht dat mensen alleen begonnen met roken omdat dat "stoer" zou zijn. Het heeft jaren geduurd voordat ik erachter kwam dat een roker zijn sigaret *lekker* vindt, dat er zoiets als *smaak* aan zit. Dat heb ik nu geaccepteerd als iets wat kennelijk een feit is. Het kost me echter nog steeds moeite: iets dat zo gruwelijk stinkt, met een stank die in je kleding, je haren en zelfs je huid gaat zitten - iets waarvan je, als je zelf rookt, een slechte conditie krijgt - iets waarvan je als roker zo'n raar hoestje krijgt, dat ik zelf maar heel af en toe heb na een verkoudheid en dan stikvervelend vind, maar dat je als roker dagelijks hebt, het hele jaar door - iets waarvan je meteen kriebel in je ogen krijgt - iets dat in je neus prikt zodat je moet niezen - iets waar je koppijn van krijgt - iets waar je duf van wordt - dat zou dan *smaak* moeten hebben en *lekker* moeten zijn?

Beginnen uit nieuwsgierigheid, doorgaan omdat het zo verrekte lekker is. Zegt deze ex-roker.

Vroeger was het stoer om te roken en om erbij te horen,nu is dat wel anders roken is immers niet gezond maar ja als verslaafd bent denk je daar niet aan.Ik heb ook altijd gerookt maar ben er op eigen kracht vanaf gekomen al drie jaar lang,en ik heb ook helemaal geen behoefte om te roken ik vind het nu smerig en ben blij dat ik gestopt ben.

Mensen beginnen met roken uit kuddegedrag. Waarom is mij nog steeds een raadsel: aan eigenlijk alles zit wel een positieve kant, maar roken heeft geen positieve kant, dus waarom zou je het dan doen? Iedereen wil ergens iets uit halen: uit roken haal je alleen een lege portemonnee en zwarte longen!

Nieuwschierigheid...???

Puur nieuwsgierigheid... Had ik het maar gelaten, ben zo verslaafd als het maar kan....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100