Wat moet je doen met iemand die hier een acute hulpvraag heeft?

Wat duidelijk wordt is dat hij/zij erg door de war is, (hij denkt dat er iets mis is met zijn hersenen en kan niet eens consistent schrijven) en deze site uitkiest als laatste redmiddel?

Multiple choice:

1) Proberen te helpen.
2) Flauwe grappen gaan maken.
3) Wegmodereren.
4) Anders, nl:

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik kies: 4) Anders. Acute hulpvragen, noodkreten (bijv. als volgt verpakt: wat is een goede manier om zelfmoord te plegen?) moeten door de mods worden verwerkt. Toegevoegd op 23-05-2009 01:29:40 Primaire verantwoordelijkheid ligt bij de vragensteller. Dat moet GV voor iedere gebruiker duidelijk stellen. Ook belangrijk is om dan aan te geven dat geen hulp kan worden geboden bij levensbedreigende situaties. Daar is 112 voor. Mocht iemand in zijn nood toch zijn noodkreet bij GV plaatsen dan spant GV zich zo veel als mogelijk in om de vrager door te verwijzen. Toegevoegd op 23-05-2009 01:43:22 Goede vraag Antwoordman. Lijkt me uiteindelijk echt iets voor Ilse Media om dat te beantwoorden.

Ik ga ervanuit dat het doel van deze site dan 1 is. Als iemand duidelijk acute hulp nodig heeft, is doorverwijzen het enige wat we kunnen doen.

3 weg modereren... men moet aan de kwaliteit denken ten alle tijden... helaas voor het individu... zo is het nu eenmaal...

Proberen te helpen en zeker geen flauwe grappen maken.

Wegmodereren. Wanneer er flauwe of niet correcte antwoorden worden gegeven (omdat de vraagsteller niet serieus wordt gevonden op dat moment) heeft zo'n vraag steller er weinig tot niets aan. Ik zou de vraagsteller een PM sturen en doorverwijzen naar 112 of iets anders noodzakelijk maar zeker niet de vraag laten staan.

Keuze 1. We zullen dan allemaal moeten proberen te helpen. Dat hebben we toch ook gedaan? Ik hoop dat de moderatoren meer hebben gedaan, dan alleen de vragen verwijderen, als dat voor hen mogelijk is.

Als ik wist dat het om mijn kind zou zijn zou ik het niet erg als goeievraag bij machte is om het adres van die persoon te achterhalen en er een hulpdienst op af stuurde. Toegevoegd op 23-05-2009 01:17:06 *"vinden" omhoog gooit*

Ik kreeg de indruk dat die persoon iets geslikt had of zo... natuurlijk horen vragen als die hier niet thuis... iemand heeft dat wel uitgelegd... er werd ook advies gegeven een arts in te schakelen... hopelijk is de boodschap aan gekomen... wat kun je meer doen? Toegevoegd op 23-05-2009 01:19:00 ehh... multiple answer: 1)... daarna 4) moderator laat persoonlijk bericht achter bij persoon in kwestie met advies en daarna 3)....

4) Namelijk de keuze van Djools. Ik neem aan dat de meesten van ons geen afgestuurde psychiaters of psychologen zijn, dus hoe goed we het ook bedoelen met z'n allen: je hulp zal waarschijnlijk niet de beste hulp zijn. Het lijkt mij goed dat de moderater doorverwijst naar een hulplijn.

Als het echt een nood situatie is, ga je geen vragen stellen op GV, maar bel je direct 112. Wij kunnen hier geen acute hulp bieden.

1) eerst proberen te helepen, ik dacht eerst dat de persoon een geintje maakte, hoe kan je nou in godsnaam voelen dat de ene kant van de hersens groter is. aan de andere kant, ze is wel op gv terecht gekomen, dus voor haar wat het een serieuze vraag. eerst helepen en daarna doorverwijzen naar de daarvoor bedoelde instantie. Toegevoegd op 23-05-2009 01:20:09 helpen dan he.

4) nl: Gewoon terug gaan naar je eigen planeet... als je denkt dat er iets mis is met je hersenen, ga je naar de dokter, en niet hier vragen wat er aan de hand is.... wat op zich best knap is.. deze site vinden terwijl je hersenen druk bezig zijn om een kant op te groeien..;)

ze hadden de vragen moeten laten staan. mocht het om een suïcidaal iemand gaan dan is ilse media en diens moderators daar verantwoordelijk voor.

Ik ga in zo'n geval automatisch voor nummer 1. Ik stuur zo iemand een persoonlijk berichtje en probeer erachter te komen wat er aan de hand is. Uiteindelijk hoop ik zo iemand dan gerust te kunnen stellen. (Het is trouwens een meisje van 21 die alleen zit. Inderdaad niet iemand die handig is met het toetsenbord, maar daarop beoordelen we toch niemand hier?) Ik zou nooit grappen maken als blijkt dat iemand in nood is. Voor ons is die nood misschien lachwekkend, maar voor de persoon in kwestie daardoor niet minder realistisch. De moderators reageren door haar weg te modereren. Hoop dat zij ondertussen ook haar proberen te helpen...

ik denk dat je zo iemand serieus moet nemen en proberen te achterhalen waarom men dat denkt en proberen zoveel mogellijk details/gegevens van diegene los te peuteren mocht er iets gebeuren dan kunnen de hulpdiensten er waarschijnlijk wel meer mee. ik denk dat je tegen diegene moet blijven praten en ondertussen [enigzins] gerust te stellen voor zover mogellijk. je kan niet zomaar iemand aan zijn lot overlaten. maar hou wel in het achterhoofd dat wij of de moderator geen verantwoording tegenover deze persoon heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100