Waarom is wiet zo populair?

Waarom is wiet zo populair als er nog honderden andere hallucinerende planten en middelen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

ik denk omdat het gedoogd word in nederland, waardoor je een goede kwaliteit, voor relatief weinig geld, op een makkelijke manier kunt kopen. elke grote stad heeft wel een coffeeshop, er zijn veel minder plekken waar je tegenwoordig nog paddo's kunt kopen, bijvoorbeeld. in bepaalde kringen is het ook niet zoals jij stelt, daar wordt voornamelijk speed of coke gebruikt. en in andere landen, als voorbeeld frankrijk, gebruiken ze meer heroine, omdat het veel goedkoper is dan wiet.

Tis goedkoop en zeer gemakkelijk aan te komen. Je kunt het ook zelf gaan kweken voor eigen gebruik of verkoop wat ook niet zo moeilijk schijnt te zijn.

Allereerst: Even corrigerend: Wiet is geen hallicunerend middel. Dan moet je naar de hoek van de LSD en de Heroine. Het is dan ook geen harddrug, maar een softdrug. Het is wel belangrijk om dit onderscheid te maken. Wiet is door de eeuwen heen wereldwijd altijd al een middel geweest dat ontspannend, rustgevend en pijnsstillend werkt mits verstandig gebruikt. Marihuana heeft dus een lange 'traditie'. Daar komt bij dat het in Nederland goed verkrijgbaar is zonder al te veel risico's op rotzooi, en ook nog voor een redelijke prijs. Een andere factor is, dat wiet veel minder schadelijk en verslavend is dan harddrugs als cocaine, heroine, lsd etc. (mits verstandig gebruikt!!) Ten slotte: Vergis je niet, er zijn nog veel meer zeer populaire verdovende middelen. Wat dacht je van alcohol, de partypil en Chrystal Myth (in de Verenigde Staten)?

Wiet dankt zijn populariteit denk ik vooral aan zijn 'mellow' karakter. Ouderwetse wiet, of stuff, is niet zo agressief als sommige nederwietsoorten van vroeger. Je kunt er op een vrij onschuldige manier je werkelijkheidsbeleving mee beïnvloeden en dat zal in de meeste gevallen een vreedzaam gebeuren zijn. Gezien de populariteit in de rest van de wereld vermoed ik dat de verkrijgbaarheid in Nederland niet van een erg groot belang is. Peace out! (dit stukje tekst kan de rijvaardigheid beïnvloeden)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100