Waarom zijn sommige mensen zo klein?

Toegevoegd na 4 minuten:
Zelf ben ik een Aziaat. Dus de mensen zijn wat kleiner. En het ligt ook volgens mij aan de familie of ze groot zijn of niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

dat zeg ik niet want dan weet jij het ook

De verdeling van lengte is normaal verdeeld rondom een gemiddelde. De meeste mensen zitten dichtbij gemiddeld. Maar eens in de zoveel tijd heb je uitschieters naar hele lange of hele korte mensen. Zo zit het nu eenmaal in elkaar... Ziehier de vermaarde normaal verdeling:

erfelijkheid. alhoewel door onze voeding in het Westen de mens steeds groter werd, zijn er toch nog mensen die klein blijven... indien ze geen handicap hebben met een groeistoornis, komt dit gewoon doordat ze uit een "kleine " familie stammen. in onze maatschappij is "groot" voor velen esthetischer. als je mannequin wil worden, moet je een minimumgrootte hebben. vooral mannen hebben het wel eens moeilijk met hun gestalte als ze zichzelf te klein vinden. hierdoor ontstaat het zg. Napoleoncomplex, waarbij kleine mannen zich overdreven ponneren in het maatschappelijk leven. Dat kan gaan van rijden in een grote wagen of op een grote motorfiets, of van streberig en zelfs meedogenloos carrière willen maken of nog iets anders.... Dat is gek ....want vele "grote" mensen waren klein van gestalte. een rijk innerlijk is veel belangrijker dan het aantal centimeters!

het heeft inderdaad te maken met erfelijkheid. Aziatische mensen zijn kleiner dan West-europeanen. Maar alhoewel (naar het schijnt door onze voeding) in het Westen de mens steeds groter werd, zijn er toch nog mensen die klein blijven… indien ze geen handicap hebben met een groeistoornis, komt dit dus inderdaad gewoon doordat ze uit een "kleine " familie stammen. in onze maatschappij is "groot" voor velen esthetischer. als je mannequin wil worden, moet je een minimumgrootte hebben. vooral mannen hebben het wel eens moeilijk met hun gestalte als ze zichzelf te klein vinden. hierdoor ontstaat het zg. Napoleoncomplex, waarbij kleine mannen zich overdreven ponneren in het maatschappelijk leven. Dat kan gaan van rijden in een grote wagen of op een grote motorfiets, of van streberig en zelfs meedogenloos carrière willen maken of nog iets anders…. Dat is gek ....want vele "grote" mensen zijn en waren klein van gestalte. een rijk innerlijk is veel belangrijker dan het aantal centimeters!

Als ze groter zouden zijn geweest dan hadden hun voeten niet bij de grond gekund.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100