hoe kan het dat me vagina soms zo nauw is als we vrijen

Ik heb al lang seks met deze heer al dikke 2 jaar, maar sinds kort is ineens me vagina soms nauwer en gaat het zeer doen als hij het erin schuift om het zo te zeggen.
Hoe kan dat?
En ik ben ontspannen..
Wie heeft het zelf ook wel eens meegemaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan verschillende oorzaken hebben misschien heb je niet meer zo een zin om met de betreffende partner te vrije, of je bent niet opgewonden genoeg om te vrijen of je hebt wat last van andere problemen zoals de overgang.

Misschien heb je vaginisme. Dat is een aandoening waarbij vrouwen tijdens seksueel contact de spieren van hun bekkenbodem aanspannen. Dit gebeurt buiten hun wil om maar kan zo sterk zijn dat er niets meer de vagina in kan komen. Hieronder staat een link naar een website met tips wat je aan een nauwe vagina kan doen.

Het klinkt alsof je last hebt van Vaginisme.

Bronnen:
http://www.vaginisme-info.nl/

Dan ben je - in elk geval lichamelijk - niet opgewonden genoeg. Glijmiddel voorkomt in elk geval pijn, en kan ook voorkómen dat je de volgende keer huiverig bent dat het weer pijn zal gaan doen waardoor je 'op slot' gaat. Probeer penetratie uit te stellen tot het echt makkelijk gaat (misschien moet hij wat meer moeite doen je op te winden?), en dan kun je zelf ook weer genieten!

Lijkt me eerder dat je niet vochtig genoeg bent, hetgeen kan samen hangen met je cyclus. Wat langer/anders voorspel of lekker glijmiddel gebruiken

Dat het kan komen door te weinig vochtigheid, is al door anderen uitgelegd. Het kan echter ook zijn dat je vagina echt nauwer is op sommige momenten. Na orgasmes kan de binnenkant van je vagina opgezwollen zijn, waardoor het nauwer is. In sommige momenten van je maandelijke cyclus houdt je lichaam meer vocht vast, waardoor bijvoorbeeld je vingers en voeten iets dikker zijn, misschien is dit ook wel het geval bij de binnenkant van je vagina.

Volgens mij heb je niet meer zo n zin in deze heer. En als je toch moet, zal er een glijmiddel aan te pas moeten komen.

InekevL. toch!!!! Niemand MOET sex hebben. ALs het pijn doet en je wilt toch sexen...dan KUN Je glijmiddel gebruiken.. Maar.. normaal is dit niet. Toch maar eens langs de dokter.

denk aan vaginisme

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100