Is het volgens de wet toegestaan om als 19 jarige seks te hebben met een 71-jarige?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat mag! Maar dat wil je toch niet;-)

ja hoor

Als de 71 jarige geen bezwaar heeft om seks met een beginneling te hebben,zal de wet er niet tussen gaan staan.

Ja, mensen van boven de 16 jaar mogen met mensen van boven de 16 jaar sex hebben zolang beide partijen er geen bezwaar tegen hebben. Tegen de 19-jarige: Zoek iemand van je eigen leeftijd...

Geen probleem, zou alleen tegen beide willen zeggen; zoek iemand van je eigen leeftijd!

Als er geen sprake is van verkrachting o.i.d. mag het wel lijkt me.

Ja dat mag... een 100 jarige mag zelfs sex hebben met een 16 jarige, zolang deze 16 jarige er maar volledig achter staat en toerekeningsvatbaar is!

Als beide personen er geen bezwaar tegen hebben en tevens bij hun volle bewustzijn zijn en niet in lichamelijke onmacht verkeren of aan een ziekelijke stoornis van zijn geestvermogens lijdt, waardoor hij niet of onvolledig in staat is zijn wil daaromtrent te bepalen, dan is er wettelijk gezien niks op tegen( artikel 247 Wetboek van Strafrecht)

Ja hoor dat mag, tenzij de 71 jarige overleden is. In dat geval is er sprake van necrofilie en dat is verboden. Veel plezier samen!

Je praat hier over 2 meerderjarigen, dus wanneer zowel de 71 jarige als de 19 jarige er beidde geen bezwaar tegen hebben (en het is geen familie van elkaar en het gebeurt met het volle verstand en ga zo nog maar even door)dan is het gewoon toe gestaan.

Als 19 jarige jongen zou ik tocht een wat jongere instructrice nemen dan en tweevoudig cougar ,wat leeftijd betreft, Betreft het een meisje van 19 , dan hoop ik dat je een laag libido hebt. Ofschoon het wettelijk mag is de relatie als zodanig geen lang leven beschoren, en moet de jongere rekening houden met sudden death. Direct daarna wel stoppen anders wordt de relatie inderdaad necrofiel van aard en dat lijkt me voor de over LEVENDE behoorlijk traumatisch, de overledene heeft de dood van zijn leven gehad....

Dat zal niet verboden zijn , mits het uiteraard op vrijwillige basis gebeurd ! Maar het blijft een vreemde verhouding .

Als het wederzijds is, kan er geen probleem zijn. Vanaf haar 18de kan er wettelijk niets misgaan.

Dat mag, veel plezier en geniet ervan!

Tja, het mag voor de wet wel tot 120 en daarboven. Zolang niemand zich gedwongen voelt of is. Binnen de wet stelt je uiteraard jouw eigen wetten van wat je jezelf toelaat.

Ja het mag wel alleen dan ben je als 19j arige wel een 'beetje dom' bezig.

De wet zegt direct Ja, maarrrrrrrrrrrr en dan komen de kleine lettertjes. Hij/Zij moet wel geestelijk gezond zijn en zelf willen. Al is men 90

Nee mag niet van mij, en mijn wil is wet, laat je opa met rust, bah, ik ben ook 19 en mijn opa is ook 71 (no kidding).

wat kan ik erbij toevoegen? het antwoord is duidelijk als beide partijen akkoord gaan is er niets aan de hand en...ze zijn volwassen en geestelijk toerekeningsvatbaar

Op grond van de leeftijd is er geen enkel bezwaar. Naast de leeftijd is er echter nog een factor die bepaald of het hebben van een sexuele relatie strafbaar is, en dat is op grond van de machtsverhoudingen. Wanneer het een relatie betreft waarin de machtsverhoudingen vastliggen (zoals leraar-leerling, arts/parient , therapeur/client, baas/personeel), kan er wel degelijk sprake zijn van een strafbaar feit op die grond, vooral als een van de twee er bezwaar tegen maakt (of er aangifte wordt gedaan door een buitenstaander die zo zijn twijfels heeft bij de gelijkwaardigheid van de relatie, dit met name omdat er vaak door de onmachtige partij soms geen aangifte gedaan wordt uit angst, maar soms ook gewoon uit onbenul). Maar wanneer de relatie gelijkwaardig is en beide partners met hun volle instemming en uit volle overtuiging deelnemen, is er wettelijk geen enkel bezwaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100