Wat is de evolutionaire verklaring voor het feit dat mannen degenen zijn die geld uitgeven om van bil te kunnen gaan en niet andersom?

Toegevoegd na 3 minuten:
(Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk)

Weet jij het antwoord?

/2500

Een vrouw is maar een aantal jaren vruchtbaar. De meeste mannen hun hele leven. De vraag naar een vrouw is dus veel groter dan andersom.

dat zou evolutionair niet kunnen omdat geld nog niet zo lang bestaat. Maar ruilhandel wel. Het is Dus een kwestie van vraag en aanbod. In die zin is het evolutionair interessant voor vrouwen om het aanbod kleiner te houden dan de vraag zodat de prijs voldoende hoog is. De prijs is bescherming en het leveren van voedsel. Ook nu nog worden vrouwen er zwaar op afgerekend als ze "tegen vraagprijs leveren" omdat het de markt verstoord en zelfs lopende afspraken ondermijnd worden omdat de mannen zich dan afvragen of ze niet teveel betaald hebben. En dat hebben ze per definitie want het wordt "verkocht" als iets wat beiden willen, alleen moet de man er dan wel extra voor betalen, wachten op levering en zelfs tijdens het contract hopen dat de afspraken nageleefd worden. Natuurlijk koop je dan een kat in de zak omdat het niet eerlijk en gelijk is; het is slechte handel. Maar evolutie heeft je dan al met diverse handigheidjes bespeeld, je bent verliefd en helder denken zit er voorlopig niet meer in. Het begon en begint allemaal met testosteron, hét hormoon waar dit hele systeem op gebaseerd is. Het maakt seks voor mannen als een honger, voor vrouwen is het trek (beroemde uitspraak) en kan wat makkelijker gecontroleerd en gebruikt worden dus. En er is dus altijd aanbod genoeg vandaar dar vrouwen er meestal niet zelf voor hoeven te betalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100