Hoe en wanneer vertel je best aan een man dat je verkracht werd? De meeste (allemaal) lopen ze asap weg van je... :-s

Als je zit te chatten, draait het altijd uit op sexuele gesprekken en in real life flap je het er ook niet even uit... En dan loop je altijd nog de kans dat ze je uitlachen, het door vertellen aan wie 't horen wil en jou laten zitten omdat je lichaam dus niet meer gepenetreerd kan of wil worden (de herinnering en de (fysieke) pijn blijven altijd aanwezig en steken direct weer op in een seksuele situatie).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wow, hier was ik echt even stil van. Is dat jou overkomen, dat mannen je uitlachten en zoiets pijnlijks en persoonlijks aan weet-ik-wie doorvertelden? Of ben je daar bang voor? Een man die zoiets doet ben je sowieso beter kwijt dan rijk. Wat verschrikkelijk dat jou dit is overkomen (want dat begrijp ik eruit). Ik weet niet waar jij mannen ontmoet of hoopt te ontmoeten, maar ik denk dat een vriendschap heel vaak een goed startpunt is voor een relatie, en in het bijzonder wanneer je door je karakter of een bepaalde kwetsbaarheid niet zo goed bent in het presenteren van jezelf op de 'date-markt'. Dan weet je ook al het één en ander over hem voor je meer richting relatie beweegt, en hij over jou. Misschien niet dat je verkracht bent, dat is heel persoonlijk en heel kwetsbaar, maar wel dat je bijvoorbeeld moeite hebt mannen te vertrouwen (als dat het geval is) of dat je terughoudend bent met lichamelijke intimiteit. Dan is er nog steeds niet één juist moment om zoiets ter sprake te brengen, maar zullen waarschijnlijk wel de gesprekken over ook intieme onderwerpen wat natuurlijker zijn. En met betrekking tot het seksuele aspect.. mogelijk is daar iets aan te doen. Maar doe dat nooit omdat je denkt dat mannen dit van je willen of dat het een voorwaarde is voor een relatie. Alleen als jij zélf de behoefte hebt om te verkennen of je (weer) kunt leren genieten van seks met (ook) penetratie, dan kun je daarvoor hulp zoeken bij een (gespecialiseerd) seksuoloog. Maar nogmaals: áls je dat doet, doe dat dan voor jezelf, en nooit voor een man. Los daarvan kunnen partners natuurlijk ook zonder penetratie volop genieten van seks. En echt: niet alle mannen zijn zo oppervlakkig dat ze je om deze reden niet zouden willen. De meeste mannen zullen er wel móeite mee hebben als penetratie niet kan en misschien ook nooit zal kunnen, en dat mag ook: dat is heel legitiem. Maar ook vrouwen met vaginisme, al dan niet aangeboren afwijkingen aan hun vagina of vrouwen die niet eens een vagina hébben, vinden vaak genoeg 'gewoon' een partner. En áls je dan die man ontmoet die wél met jou verder wil ondanks jouw trauma en beperkingen, dan weet je in elk geval heel zeker dat hij echt van jóu houdt en dat het niet alleen om de seks gaat. Ik wens je echt van harte toe dat je die man gaat vinden, die liefdevol, zachtaardig, invoelend en dolverliefd op jou is.

Door eerst te vertellen dat je heer erg afstandelijk bent, vanuit daar kan je verder bouwen neem ik aan.

Zulke ervaringen vertel je niet aan "iedereen" en zeker niet zomaar tijdens het chatten." Dit bespreek je met de huisarts. Daarvoor vraag je extra tijd. In overleg word je dan doorverwezen naar een psycholoog die gespecialiseerd is in behandelingen gericht op het ontstaan van posttraumatische-stressstoornis (PTSS). Via GoeieVraag je heil en rust zoeken is echt de slechtste methode om met zulke vreselijke ervaringen te leren omgaan.

Echte mannen lopen niet weg. Maar eerlijk is eerlijk, die vind je wellicht ook niet op het type chat dat zo snel een seksuele wending neemt. ik denk echter dat jij eerst zelf nog een héleboel moet verwerken en een plek geven voor je weer serieus over een relatie kunt gaan nadenken, als op dit moment een fysieke relatie eigenlijk onmogelijk is. Wat is dan precíes de reden dat je ze op een chat opzoekt ? Misschien moet je je zelf dat eerst afvragen. Je zult gewoon eerst aan jezelf moeten werken, en vroeg of laat kom je vanzelf iemand tegen met wie het klikt. En dát is pas de fase waarin je eventueel meer over jezelf kunt gaan vertellen. Pas als je weet dat iemand je mag om wie je bent, en er misschien zelfs op de langere duur wel een relatie in zit. Maar zo ver ben je zo te lezen nog lang niet ; dat is nog een lange weg te gaan. Zolang JIJ er nog van "wegloopt", zul je ook ervaren of denken dat mensen aan wie je het vertelt weg zullen lopen. Misschien is het zelfs wel een onbewust afweermechanisme, en zolang je mannen nauwelijks of oppervlakkig of zelfs eigenlijk niet kent, zal dat mechanisme uitstekend werken. Pas als JIJ jezelf weer kunt accepteren, zullen anderen je kunnen accepteren. Met alles wat je bent.

Mijn advies is: vertel het niet op de chat. Op de chat kun je over zoveel dingen praten, die totaal niks met sex te maken hebben. Mocht je iemand ontmoeten met wie je romantisch gaat worden, dan is het vroeg genoeg om te vertellen dat dat voor jou moeilijk is. Zelfs dan hoef je nog geen details te delen, want als jij aangeeft dat het moeilijk voor je is, dan zal hij dat accepteren als hij serieus met je is. En op een gegeven moment komt het vanzelf dat je voldoende vertrouwen in hem hebt om het wel te bespreken en dan kom je er samen uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100