Wanneer spreekt men over aanranding?

Tijdens mijn werk ben ik onzedelijk benaderd door een klant. Het was niet gewelddadig maar ik voelde mij hierna iet wat in shock. Hij trok me naar hem toe aan mijn haarvlecht en probeerde mij te zoenen. Ik trok tegen maar hij liet niet los. Hij wreef daarbij ook over mijn kont. Ik heb het pas de dag erna gemeld op mijn werk maar weet niet of ik dat had moeten doen met die woorden. Ik hoop in ieder geval wel dat ze mij serieus nemen en niet meer naar die klant sturen.
Ik heb verteld dat ik was aangerand en uitgelegd zoals hier geschreven. Ik voel mij lullig omdat ik niet weet of aanranding hier een te sterk woord was.

Toegevoegd na 3 uur:
Ik ben opgelucht dat ik deze vraag geplaatst heb, het rotgevoel is minder en geen slapeloze n8 van8! 1 ieder erg bedankt voor alle beste antwoorden!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat is zo, als ik je verhaal beluister dan is dat aanranding... Hij dwong je zaken te doen tegen je wil, seksuele zaken, dat is aanranding...

dit is absoluut dikke vette aanranding. sterkte, ik hoop dat ze goed reageren op je werk.

Nee hoor, je bent gewoon onzedelijk betast, tegen je wil, en dus aangerand.

Dat was het juiste woord. Goed dat je het gemeld hebt.

Als je iemand gaat dwingen tot het plegen of ondergaan van een ontuchtige handeling. Vaak komt dit neer op het ongewenst aanraken of laten aanraken van geslachtsdelen. Ook zoenen onder dwang is aanranding, en tongzoenen onder dwang is zelfs verkrachting. De volledige wettelijke benaming is "aanranding van de eerbaarheid".

Bronnen:
wikipedia

Als op een seksueel getinte manier iemands lichaam wordt aanraakt of betast terwijl de persoon daar absoluut niet van gediend is. Da's pure aanranding!

Hij had gewoon met zijn handen van je af moeten blijven,voel je alstjeblieft niet onzeker hier door. Dit is toch niet een normale benadering. Ik hoop dat je dit met je leidinggevende kan bespreken .Wat je verder zou kunnen doen naar die klant. Het lijkt mij wel een aanranding. En zal je aangifte moeten doen. Lastig hoor. Kom voor jezelf op! Waren er ook getuigen bij?

"Aanranding is iemand dwingen tot het plegen of ondergaan van een ontuchtige handeling." Dat komt neer op elke ongewenste of onzedelijke betasting. Het is goed dat je er werk van hebt gemaakt... Ik zou je alleen adviseren om dit per direct te doen... geen enkel persoon heeft het recht om je op die wijze te benaderen..

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Aanranding

De bovenstaande personen hebben het juiste antwoord gegeven. Ik heb dit zelf helaas ook mee gemaakt en onze jurische afdeling gaf direct aan dat dit onder aanranding viel. Ik hoop dat jou werkgever het net zo serieus opneemt als dat ze bij mij hebben gedaan. Hoe je het went of keert het veilige gevoel wat je waarschijnlijk had op je werkplek is helaas beschadigd (door zo stomme.......)

Ja het is aanranding. Want het was tegen jou wil in. Je hebt jezelf verweerd, dus zou hij moeten weten dat je het niet wilde! Je zou zelfs kunnen overwegen om hiermee naar de politie te stappen. Maar dat moet je zelf bepalen, misschien brengt het je in een lastig parket. In ieder geval vind ik het goed van je dat je het bespreekbaar gemaakt hebt!! Sterkte verder.

Nivo? Je spreekt over aanranding als je jou stukje tekst leest... Goed dat je het gemeld hebt,want wie weet wat hij bij de volgende doet...Ik zou nog een aanklacht tegen hem indienen ook... beter voorkomen dan genezen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100