is het illegaal als ik seks heb met een meisje van 16 als ik zelf ook 16 ben ?

het is allenmal vrijwillig

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat is niet strafbaar en dus ook niet illegaal, dat mag als het meisje er maar mee in stemt.

Vanaf 16 jaar is het niet verboden om seks te hebben (op vrijwillige basis natuurlijk). Of de andere persoon 16 of 80 is maakt voor de wet niet uit. NB: foto of film is tot 18 jaar kinderporno, sowieso is dat niet verstandig maar tot 18 jaar strafbaar.

Bronnen:
http://www.vraaghetdepolitie.nl/sf.mcgi?779

De Nederlandse wetgeving zegt dat iemand van 16 sexueel volwassen is. Dat wil zeggen dat een persoon zelf mag kiezen of die seks met iemand wil of niet. Op vrijwillige basis mag dit dan ook. Wel zijn er beperkingen, zo mag dit niet gefilmd worden. Maar ook een te groot leeftijdsverschil kan niet. Iemand van 16 met iemand van 30 is dan ook bij wet verboden. Dit om mensen van 16 in bescherming te nemen tegen mensen met foute bedoelingen.

In Nederland is het vanaf 16 jaar toegestaan om seksuele activiteiten te hebben met een ander, een voorwaarde is dat de ander ook minimaal 16 moet zijn. Dus dit is niet illegaal in Nederland. In andere landen kunnen de voorwaarde anders liggen en natuurlijk verschilt dit ook per geloof en overtuiging van de familie waaruit jullie komen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100