Kun je nadat je seks hebt gehad later ongesteld worden?

Ik heb 2 dagen voordat ik ongesteld werd seks gehad met mijn vriend en ik ben nu nog niet ongesteld we zijn nu 3-5 dagen verder. Kan het zijn dat dit door de seks komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Twee dagen voordat je ongesteld wordt, ben je niet vruchtbaar. Het is alleen de vraag of je na twee dagen ongesteld zou zijn geworden als je geen seks had gehad. Als je wilt weten of je zwanger bent, kun je beter een test kopen bij het Kruidvat dan je van alles in je hoofd te halen.

"t kan zijn doordat je nu een soort van spanning bij je hebt "van waneer wordt ik nu ongesteld"? Dat het dan wat langer duurt voor je menstruatie zich aankondigd.. Door die spanning duurt het soms wat langer. Maar 't kan ook een andere reden hebben, ik weet niet of jullie (on)veilige seks hebben gehad? Toegevoegd na 1 minuut: Een ideale regelmatige menstruatiecyclus duurt 28 dagen (= 4 weken). Op de dag dat je menstruatie begint, begint je menstruatiecyclus (= dag 1). De cyclus duurt tot de eerste dag van de volgende menstruatie. De cyclus verloopt in twee fasen. De eerste fase is de periode van voor de eisprong. Op dag 14 heb je bij een ideale regelmatige cyclus je eisprong. De tweede fase is de periode van na de eisprong.

De kans op zwangerschap is klein, omdat de eisprong eerder heeft plaats gevonden, maar is er wel. En bij een zwangerschap blijft je menstruatie uit, al kan je nog 2 of 3 maandjes een beetje bloeden. Ik zou een test doen als ik jou was, dan weet je waar je aan toe bent.

Dit kan verschillende redenen hebben. Je cyclus kan sowieso wat onregelmatig zijn, of wat in de war zijn door bijvoorbeeld stress. Dan kan het dat je menstruatie wat later komt, maar dat heeft inet speciaal te maken met seks. Wat ook kan, is dat je zwanger bent. Qua timing is dat onwaarschijnlijk, maar als je eisprong later was dan bij een regelmatige cyclus verwacht kan worden, is het mogelijk. Als ik jou was, zou ik meteen even een test doen, je kunt die gewoon halen bij de drogist. Grote kans dat je dan meteen gerustgesteld wordt dat je niet zwanger bent, en doordat je je ontspant, je alsnog ongesteld wordt. En mocht je (nogmaals, die kans is klein) toch zwanger zijn, dan kun je dat het best zo snel mogelijk weten. Hoe vroeger je het weet, hoe meer opties je hebt.

Als je toen net de eisprong kreeg op dat moment van sex, dan kan je zwanger zijn. Weten doe je het pas als je een zwangerschapstest doet. Wil je de volgende keer deze zenuwen niet (afgezien van het feit dat je ook nog eens een SOA kan hebben opgelopen door onveilige sex), dan begin je met de pil of anders gebruik je in ieder geval condooms. Suc6

door de sex kan het niet komen.. dan zou het door spanning moeten komen.. ik zou in jouw geval een zwangerschap test doen..

Dames, wat een onduidelijkheid. Daar hoeft toch geen biologiedocent aan te pas te komen? Even bij de les: Eerst terug naar de vraag: De vraagsteller stelt dat ze 2 dagen voor de uitgerekende menstruatie seks heeft gehad. Dat zou dan op dag 26 zijn bij een regelmatige cyclus van 28 dagen. De ovulatie vindt dan plaats op dag 15. Dat kan je ook zien in bijgaande afbeelding. Sperma heeft een levensduur van 5 minuten buiten de vagina. In de vagina is het nog een hele klus om te overleven, maar goed, geef ze 24-48 uur om de goede kant op te zwemmen (uitzonderingen zijn 5 dagen). De vagina is met het zure milieu namelijk dodelijk, maar als ze de baarmoeder weten te bereiken zijn ze even wat veiliger. Het is zeker een risico om mee rekening te houden als je wilt "gokken" om zonder bescherming niet zwanger te worden, vooral vóór de ovulatie. Een eicel ovuleert 24 tot 48 uur na de hoogste LH piek. Dus daar zit ook een factor in. Komt de eicel vrij, dan sterft de eicel na enkele uren als deze niet bevrucht wordt. En een dode eicel kan niet bevrucht worden. Kortom, als je weet wanneer je ovuleert is het makkelijk. De volgende dag ben je niet meer vruchtbaar. De grote maar is, hoe weet je dat precies. Berekenen is heel onbetrouwbaar. Meten, bijvoorbeeld via je temperatuur niet veel meer. Onzekerheid allom. De plaatjes van de cyclus zijn duidelijk. Het hele probleem is: pas als je ongesteld "bent" kan je uitrekenen hoeveel dagen daarvoor de ovulatie plaats vond. Persoonlijk denk ik dat als je een regelmatige cyclus hebt, het erg onwaarschijnlijk is dat de vraagsteller zwanger is. Maar in plaats van te speculeren over allerlei mogelijk kansen kan je beter even een zwangerschapstestje halen. En als je niet zwanger wilt worden voortaan een condoom gebruiken of de pil. Toegevoegd na 3 minuten: Hierbij ook nog een leuke afbeelding (bron hans van Maanen) van de kans op de bevruchting rond de ovulatie. Zelfs bij vrouwen met een zeer regelmatige cyclus kan de werkelijke ovulatie drie dagen afwijken van de werkelijke dag.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Menstruatiecyclus

Ja, dat is mogelijk. Vraag me niet hoe dat kan, maar ik weet dat het kan. Het kan door een keertje sex gehad hebben vervroegen of verlaten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100