Hoe kan een buitenlandse in afwachting van ind eu-toetsing anticonceptiepillen krijgen?

Hoe kan een buitenlandse in afwachting van ind eu-toetsing ( nog 5 maanden) zonder ziekenfondsverzekering toch aan anticonceptiepillen komen?
Bv "yasmin"

Graag uw reactie

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bijvoorbeeld via internet: De pil kun je op verschillende manier krijgen. Op deze website (de-pil.com) bieden wij een overzicht van (zo goed als) alle bestaande anticonceptiepillen. Naast de informatie die je vind over de pil kun je de meeste ook direct online bestellen. Een andere manier is om het wel via jouw, van iemand die bevriend is ofzo, huisarts en apotheek te laten verlopen. Nadat je bij de huisarts bent geweest en een recept voor de pil hebt gekregen, kun je bij de apotheek jouw anticonceptiepil ophalen. Ik denk dat de meeste huisartsen hier niet moeilijk over doen. Je moet hem toch zelf betalen. Toegevoegd na 3 minuten: Als je geen huisarts vindt die dat wil doen of wanneer je voor een piladvies liever niet naar je huisarts gaat, kun je een afspraak maken bij een Centrum voor Seksualiteit (voormalige Rutgers Stichting). Zie voor adressen ook http://www.seksualiteit.nl/ Voor zo�n consult betaal je een eigen bijdrage. Voor iemand jonger dan 24 jaar, kun je gratis een Sense spreekuur bezoeken van de plaatselijke GGD. Kijk voor meer informatie op http://www.sense.info/

Sommige (online) drogisterijen verkopen tegenwoordig ook anticonceptiepillen. Het hangt soms echter af van de regio waar je woont of ze het wel/niet verkopen. Vaak achter de toonbank. Het is raadzaam dat ze zichzelf goed laat voorlichten door de verkoopster en de bijsluiter van het middel goed doorneemt, mits mogelijk (taalbarriére). Indien dit niet mogelijk is zou ik haar adviseren in een voor haar begrijpelijke taal informatie op te zoeken over het gebruik van anticoptiepillen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100