Ik moet altijd heel nodig plassen na de seks, hoe kan dit?

Ik heb geen last van blaasontstekingen e.d. ik ben daarvoor ookal naar de dokter geweest dus dat is het niet. Maar na de seks moet ik gewoon heel nodig plassen. OH ja we gebruiken een condoom.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je bent daar niet de enige man in de meeste mannen hebben dat. Door dat je klaar komt komt er spanning op je prostaat en blaas te staan waardoor je moet plassen.

Het condoom is her niet van belang, evenmin als het feit van welk geslacht je bent. Moeten plassen na de sex - en vooral na een orgasme - is heel normaal. Het is een inspanning, waarbij allerlei hormonen vrij komen, vaak ook een warme activiteit, en je bent er even mee bezig. Allemaal aanleidingen voor je lichaam om het sein "plassen" te geven : door de bewegingen in de onderbuik en de DRUK van buitenaf op de onderbuik (bij bepaalde standjes) wordt ook je blaas geprikkeld, de afvalstoffen van de hormonen moeten weer worden afgevoerd, je lichaam is actief en maakt dus meer afvalstoffen vrij dan in rust door het 'calorieën verbranden", en je bent even afgeleid, waardoor je pas na afloop het sein "plassen !" goed doorkrijgt. Eigenlijk zou het pas raar zijn als je meteen na de sex in slaap kunt vallen ZONDER eerst even te plassen ; dan moet je er geheid de volgende morgen héél vroeg uit. Maar ook die mensen zijn er , hoor. In elk geval is het geen aandoening, afwijking, probleem of afwijking. Toegevoegd na 1 minuut: (Ik heb bij je antwoord in tegenstelling tot bovenstaand antwoord overigens primair aangenomen dat je een vrouw bent, maar voor mannen geldt in grote lijnen hetzelfde ; zie mijn eerste zin : geslacht niet relevant).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100