wel aan pil maar tijd geen zaadlozing in lichaam gehad, minder beschermd?

hoihoi

als je een hele tijd (jaar/jaren) terwijl je netjes aan de pil bent, geen zaadlozingen hebt gehad in je lichaam (met condoom) en je doet dat dan ineens zonder dus bv meerdere zaadlozingen op een nacht, heb je dan meer kans op zwangerschap omdat je lichaam het dan ineens weer binnenkrijgt zeg maar?
of maakt dit helemaal niets uit?
lijkt me dat de pil dan ineens 'meer' moet doen of is dit een gekke beredenering?

bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

De pil heeft niks met zaak te maken dus het maakt niet uit als je een keer een onveilige wilde nacht hebt.

Geen angst. Pil blijft gewoon effectief. Al doe je het pas na 20 jaar weer een keer, zo lang je maar de pil braaf slikt is er niks aan de hand.

Don't worry. De anti conceptie pil doet het volgende met je lichaam: De anticonceptiepil blokkeert de ovulatie en maakt daarnaast ook de baarmoeder minder geschikt voor de ontvangst van een embryo als er toch een bevruchting plaatsvindt. Verder maakt de pil het slijm van de cervix dikker, waardoor het sperma de eicel moeilijker kan bereiken. Inmiddels bestaan er veel varianten op de pil, zoals de prikpil den de tweefasenpil; op de strip waar de pil in zit, wordt aangegeven wanneer je de pil moet nemen, zodat je dit niet kunt vergeten. Dat staat dus helemaal los van sperma die eventueel binnenkomt. Het is dus niet zo dat de pil reageert op de zaadcellen. Er veranderen een aantal zaken in je baarmoeder waardoor geen bevruchting plaats kan vinden, mits je natuurlijk altijd de pil op juiste moment slikt en niet vergeet.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/divers...

De pil heeft als werking: - dat het de eierstokken als het ware laat 'slapen', dit betekent dat er geen eitjes rijpen wanneer je de pil (op de juiste manier) gebruikt - laat het baarmoederslijmvlies dunner worden, zodat een eventueel bevruchte eicel moeilijk kan innestelen - het baarmoederhalsslijmvlies wordt dikker en taaier, zodat de zaadcellen veel meer moeite moeten doen om de baarmoeder in te komen. Deze werking is dus continu, wanneer je niet gestopt bent met de pil. Als je dit weet, weet je ook dat het 'opeens zaad in je lichaam hebben' geen invloed heeft op de pil. De pil heeft bovenstaande werking en is niet gevoelig voor zaad ofzo. Wel moet je oppassen met antibioticakuurtjes ed.

Nee, de pil heeft gewoon een bepaalde werking. Zie de andere antwoorden. En die werking vinden wij prettig, en benoemen die daarom als 'bescherming'. (Het is dus feitelijk onjuist om te zeggen dat de pil beschermt.) Het is dus ook niet zo, dat de pil harder gaat werken als er meer zaad binnenkomt. De pil doet wat hij doet, meer niet. Je bent ietsjes minder beschermd tegen zwangerschap. Daar staat tegenover, dat je immuunsysteem sterker wordt door het ontvangen zaad. Plus dat de geslachtsgemeenschap heel gezond is voor je hele lichaam en je geest.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100