ben je na de morning afterpil veilig als je gewoon de pil slikt ?

Vorige week was toen Ik Seks had de condoom gescheurd , en was mn pil vergeten ! Dus moest Ik een morning after pil halen , netjes 14 uur later ingeslikt! Nu mijn vraag : Ik slik de pil dus nu gewoon ben Ik nog steeds veilig of ben Ik door de Morning after pil onveilig tegen zwangerschap?

Weet jij het antwoord?

/2500

door de morning after pil was en ben je nog steeds veilig ! Toegevoegd na 5 uur: aanvulling: kennelijk is wat ik schreef niet duidelijk of voldoende. als je niet zeker bent van je anticonceptie middel, is het antwoord: de morning after pil. als je standaard "de pil" slikt en blijft slikken, dan ben "veilig tegen zwangerschap", volgens mijn informatie voor 99%. het antwoord is dus : ja, je bent veilig. Werking >>De anticonceptiepil werkt door de ovulatie te blokkeren, en daarnaast de baarmoeder minder geschikt te maken voor de acceptatie van een embryo als er toch een bevruchting zou plaatsvinden. Bovendien maakt de pil het slijm van de cervix dikker, waardoor het sperma moeilijker bij de eicel kan komen. De pil is met stip de betrouwbaarste vorm van anticonceptie: minder dan 1% van de vrouwen over de hele wereld die de pil consequent gebruikt, wordt binnen een jaar zwanger. http://nl.wikipedia.org/wiki/Anticonceptiepil Betrouwbaarheid bij voorkomen van zwangerschap >>De betrouwbaarheid van de morning-afterpil is minder dan 100%. Deze betrouwbaarheid hangt ook af van de duur van de periode die verloopt tussen geslachtsgemeenschap en de inname van de morning-afterpil. De betrouwbaarheid is: 95% bij inname van deze pil binnen 24 uur 85% binnen 48 uur en 58% bij gebruik binnen 72 uur In alle gevallen is het dus verstandig om ook na het gebruik van de morning-afterpil te controleren dat zwangerschap inderdaad is uitgebleven. Deze cijfers betekenen bovendien, dat men beter kan vertrouwen op anticonceptie vóórdat men geslachtsgemeenschap heeft, dan op de morning-afterpil. Het is beter deze alleen te gebruiken wanneer de anticonceptie mogelijk gefaald heeft. http://nl.wikipedia.org/wiki/Morning-afterpil

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Anticonceptie...

Als er bevruchting optreed heb je een kans van 1 a 2% dat je toch zwanger wordt. Dus effectief is het niet. Bovendien is het een vorm van abortus als er al bevruchting is opgetreden. Wil je dat wel? Wist je dat de pil maar werkt in 50% van de gevallen en het condoom in 70% bij regelmatig gebruik? Dat is dus ook geen veilige methode.

Bronnen:
http://old.usccb.org/prolife/issues/contra...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100