In welk orgaan van je lichaam wordt sperma aangemaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

De zaadcellen worden aangemaakt in de teelballen en rijpen in de bijballen. Toegevoegd na 50 minuten: Wat ook nog op dezelfde wikipedia pagina staat: Bij de menselijke zaadlozing bevat sperma 1 tot 3% zaadcellen. De rest is vocht, afkomstig uit de prostaat en zaadblaasjes. Misschien is daarmee het antwoord completer, maar de enige vraag was waar het wordt aangemaakt, dus daar had ik antwoord op gegeven. Toegevoegd na 51 minuten: Oh ja, en voor wie het nog niet begrijpt: alleen bij mannen natuurlijk... ;-)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Sperma

Het sperma wordt aangemaakt in de zaadballen,daarna wordt het vervoert naar de bij ballen.Bij een zaadlozing wordt het zaad naar de prostaat gevoerd en daar komt prostaat vocht bij.En dat komt er uit als je sex hebt.

Zaadcellen worden aangemaakt in de testikels,na productie gaan deze nieuwe cellen naar de bijbal. Hier kunnen de zaadcellen rijpen. Eenmaal volwassen gaan ze op transport naar de prostaat waar ze vermengd worden met zaadvocht. Dit is het uiteindelijke sperma wat voor 98% uit zaadvocht bestaat en voor 2% uit zaadcellen

Bronnen:
http://www.healthylives.nl/dossiers/sexual...

Er zijn 4 organen die het sperma produceren. De testes, de bulbo-urethrale klier, de zaadblaasjes en de prostaat. Het aandeel van elk kan verschillen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100