Hoe kun je zonder de pil in te nemen; puistjes voorkomen & sex hebben zonder "barrieremiddel"?

Mijn vrouw is 24 en krijgt bij een natuurlijke ongesteldheid nog steeds veel puistjes op d'r gezicht.

Van de pil krijgt ze heftige mood-swings of sommige word ze zelfs lichtelijk suïcidaal. (dus dat is geen optie)

We willen echt geen kinderen dus het moet wel betrouwbaar zijn.

Wat zijn goede opties die puistjes voorkomen en gen mood-swings met zich meebrengen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik stel voor: een koper-spiraaltje. Deze geeft geen hormonen af maar voorkomt wel (net zoals alles; zoveel mogelijk) de kans op zwangerschap. Daarnaast een ander middel tegen de puistjes, als het echt erg is kan ze eventueel langs de dokter gaan voor raad, of zelf al wat proberen met middeltjes zoals creme en lotions.

Je zou kunnen denken aan een mirena-spiraaltje (werkt max.5 jaar) maar ook dan krijgt ze hormonen binnen. Zij het weinig. Met een beetje (on)geluk wordt ze helemaal niet meer ongesteld door dat spiraaltje. Dat klinkt "onnatuurlijk" maar de stopweek van de pil is ook geen natuurlijke menstruatie.

Als jullie er zeker van zijn geen kinderen te willen, dan lijkt mij de beste optie, dat jij je laat steriliseren, voor een man is dat een kleine ingreep. Verder is een spiraaltje misschien een oplossing, omdat deze alleen plaatselijk hormonen afgeeft. Tijdens de pubertijd worden de talgklieren in het gezicht groter. Deze maken ook meer huidsmeer of talg aan. De samenstelling van deze talg wordt ook dikker. Wanneer je huid te veel talg aanmaakt en afscheidt, is de kans aanwezig dat deze zich ophoopt en verstopt raakt. Hierdoor ontstaan puistjes of mee-eters. Puistjes kunnen ook ontstaan op latere leeftijd, dat is niet leeftijdsgebonden, er zijn veel jonge vrouwen en mannen die er last van hebben. 3 Stappen om puistjes te voorkomen 1.Gebruik de zon op de juiste manier. Door met mate je gezicht aan de zon te tonen, krijg je een teint die de acne wat maskeert. Pas wel op als de luchtvochtigheid hoog is zorgt dit juist voor meer acne. En een overvloed aan zon is sowieso slecht. 2.Verzorg de huid, dit kan je doen door je gezicht met lauw water te wassen. Ga niet overmatig veel zeep gebruiken want dat heeft geen om het aantal puistjes te verminderen. Droog je huid ook niet ruw af, dep met je handdoek rustig je gezicht. 3.Neem voldoende vocht op, door je vochtbalans op pijl te houden en genoeg water te drinken. Zorg jij ervoor dat je huid soepel blijft en deze kan zich ook kan herstellen. Als je al acne hebt probeer dan niet aan te raken of te knijpen, dit kan leiden tot blijvende littekens lijden. Het klinkt heel vervelend, maar uitknijpen en ze met je nagels even snel verwijderen is echt een slechte optie! Het kan voor nog meer ontstekingen zorgen. Als vrouw is het verleidelijk om make-up te gebruiken om je puistjes te maskeren. Dit is voor die dag een goed idee, maar het nadeel is dat jij poriën nog meer verstopt. Ik heb je nu wat tips gegeven, maar eigenlijk horen jullie dit aan je huisarts te vragen, die kent jullie en kan een advies geven dat bij jullie past. Ga er samen heen en laat je huisarts goed uitleggen wat je van de middelen die hij adviseert kan verwachten. Toegevoegd na 7 minuten: Puistjes kun je proberen te voorkomen, maar helemaal voorkomen kan niet.

De vruchtbaarheidscomputer is, mits je hem goed gebruikt, net zo betrouwbaar als de pil. Kijk maar eens naar de Ladycomp o.i.d. juist bij hormonale puistjes moet je GEEN hormonen gaan gebruiken. Beter kun je een kruidenconsult aanvragen bij een fytotherapeut en hormoonregulerende kruiden gaan gebruiken. Of een behandeling bij een schoonheidskliniek v/h gezicht i.c.m. medicatie die de huisarts kan voorschrijven. Bedenk je ook dat die hormoonzooi ongezond is voor jouw vrouw! (Lees de bijsluiter van de pil maar eens.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100